Kvinde bruger sin bærbare computer i sengen i stedet for at få noget søvn.

Sover du for lidt? Måske en svensk undersøgelse kan få dig til at lukke ned for din skærm.

© iStock

Søvnmangel skader dig socialt

Sover du for lidt, sætter det sig spor i dit ansigt, og reducerer andres lyst til at være sammen med dig.

14. juni 2017 af Inge Eriksen

At søvnmangel kan føre til vægtstigning, koncentrationsbesvær og en øget risiko for livsstilssygdomme, vidste du måske i forvejen. Men vidste du, at for få timer i drømmeland rent faktisk også kan skade dit udseende og dit sociale liv?

Det er et mindre, svensk studie, der kommer med den tankevækkende nyhed. Forskerne har nemlig konstateret, at passer man ikke sin nattesøvn, sætter det sig som spor i ens ansigt og sænker andres lyst til at være sammen med dig, viser studiet fra Karolinska Institutet. 

Undersøgte nætter med 4 og 7 timers søvn

I studiet blev 25 studerende bedt om at sove henholdsvis to nætter med 7-9 timers søvn og to nætter med maks. 4 timers søvn. Hver morgen blev de fotograferet, og efterfølgende blev deres billeder vist til fremmede, der skulle vurdere deltagernes tiltrækningskraft, sundhed og træthed. 

Få masser af SØVN-tips her

Alle billeder taget efter den korte søvn blev vurderet lavere på alle fire punkter, og gruppen sagde endvidere, at de havde mindre lyst til at tilbringe tid sammen med dem, der havde sovet mindst.

Ifølge forskerne giver det mening rent evolutionsmæssigt, at vi mennesker ubevidst undgår kontakt med personer, der ser trætte og usunde ud, idet de kan signalere en sundhedsrisiko.

Forskerne understreger, at effekten ikke er så stor, at du risikerer total isolation, hvis du af og til ikke får sovet nok, men studiet er endnu en god påmindelse til os om, hvor vigtig vores nattesøvn rent faktisk er. 

Kilde: Shape

I FORM anbefaler:

Få styr på din søvn med Active Fit Tracker

En god nattesøvn er afgørende for hele din sundhed. Men hvor godt sover du egentlig? Et aktivitetsur kan give dig svaret!
Et aktivitetsur som denne Active Fit Tracker kan bl.a. måle, hvor mange timers dyb og let søvn, du får, og føre komplet dagbog over din søvn.

Selv om vi godt ved, at god nattesøvn betyder alverden for vores sundhed og energiniveau, er der mange af os, der ikke helt har styr på, om vi egentlig sover godt – og længe nok – om natten.

Får du nok søvn? Og er kvaliteten af din søvn ok? Med aktivitetsuret Active Fit Tracker kan du få helt styr på det.

Få aktivitetsur med søvnanalyse til rabat-pris!

Lige nu kan du få aktivitetsuret Active Fit Tracker sammen med dit nye I FORM-abonnement.

Uret registrerer natten igennem, hvor uroligt eller dybt du sover. Og det registrerer det hele – i modsætning til fx de søvn-apps, du kan få til din mobil, som kræver, at mobilen ligger lige under din hovedpude hele natten for, at de kan følge med i din søvn. Active Fit Trackeren synkroniserer trådløst med app’en på din mobil, hvor du har et komplet overblik over din søvn.

Ud over at kunne holde styr på din søvn, har trackeren bl.a. også disse funktioner:
  • Skridttæller – tæller alle dine skridt – hele dagen
  • Pulsmåler – tjekker og husker din puls døgnet rundt.
  • Kalorietæller – regner løbende ud, hvor meget dine aktiviteter har forbrændt.
  • Notifikationer – uret vibrerer diskret, når du får et opkald, SMS eller notifikation på din mobil.
  • Inaktivitetsalarm – uret kan indstilles til at vibrere, når du har siddet stille for længe.
  • Almindeligt ur – med alarmfunktion, i enkelt og feminint design og behageligt at have på.

Active Fit Trackeren har en værdi af 700 kr. Men du kan få den til stærkt nedsat pris sammen med hele 4 numre af Danmarks bedste sundhedsmagasin, I FORM, for kun 149 kr. + 49,50 i porto og ekspedition. Du sparer 861 kroner!

SE TILBUD: Active Fit Tracker + 4 numre af I FORM for kun 149 kr. + 49,50 i porto.

VIDEO: Se hvad din nye Active Fit Tracker kan:

Active Fit Tracker holder styr på både din aktivitet og din søvn. Synkroniser den nemt via bluetooth med den medfølgende mobil-app. Så har du hurtigt overblik og en komplet dagbog over din sundhed.

Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler