Sovende kvinde

Dine drømme er hjernens måde at bearbejde dagens indtryk på, og du kan ikke selv styre deres indhold. 

© iStock

Derfor husker nogle deres drømme bedre end andre

Vågner du midt i en drøm, er der større sandsynlighed for, at du også kan huske den bagefter. De drømme, du husker bedst, er nemlig typisk dem, du vågner af.

13. september 2017 af Maria Albøg Jespersen

Vi kender alle sammen én, der altid kan huske sine drømme ned til mindste detalje. For andre forsvinder drømmenes indhold som dug for solen, lige så snart de slår øjnene op.

Måske har du en opfattelse af, at du aldrig drømmer? Men i så fald tager du faktisk fejl. For i virkeligheden drømmer vi alle sammen ca. to timer hver nat.

Forudsætter, at du vågner

Føler du, at du aldrig drømmer, skyldes det bare, at du ikke kan huske dine drømme, og det er der faktisk en særlig grund til. For at du kan huske en drøm, kræver det nemlig, at du vågner midt i drømmen eller umiddelbart efter. Vågner du først 5-10 minutter, efter din drøm har udspillet sig, vil du højst sandsynligt ikke kunne huske, hvad den handlede om. Når vi sover, er langtidshukommelsen nemlig sat ud af drift, og det betyder, at vi ikke er i stand til at lagre drømmene i hukommelsen, har en fransk undersøgelse vist. 

Drømme, der gør indtryk

Nogle nætter har du det måske som om, du har drømt mere end andre nætter. Det har du ikke. Men det kan føles sådan, hvis drømmen enten har været meget voldsom eller et decideret mareridt. Hvis du ovenikøbet vågnede af din drøm, kan den også gøre stort indtryk på dig.

Kilder: Michael Rohde, drømmeforsker og forfatter til bogen ”Sådan forstår du dine drømme” og sciencedaily.com 

Sunde ambitioner for 2021? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: