Sovende kvinde

Dine drømme er hjernens måde at bearbejde dagens indtryk på, og du kan ikke selv styre deres indhold. 

© iStock

Derfor husker nogle deres drømme bedre end andre

Vågner du midt i en drøm, er der større sandsynlighed for, at du også kan huske den bagefter. De drømme, du husker bedst, er nemlig typisk dem, du vågner af.

13. september 2017 af Maria Albøg Jespersen

Vi kender alle sammen én, der altid kan huske sine drømme ned til mindste detalje. For andre forsvinder drømmenes indhold som dug for solen, lige så snart vi slår øjnene op.

Måske har du en opfattelse af, at du aldrig drømmer? Men i så fald tager du fejl! For i virkeligheden drømmer vi alle sammen ca. to timer hver nat.

Forudsætter, at du vågner

Føler du, at du aldrig drømmer, skyldes det bare, at du ikke kan huske dine drømme, og det er der faktisk en særlig grund til. For at du kan huske en drøm, kræver det nemlig, at du vågner midt i drømmen eller umiddelbart efter.

Når vi sover, er langtidshukommelsen sat ud af drift, og det betyder, at vi ikke er i stand til at lagre drømmene i hukommelsen, har en fransk undersøgelse vist. Medmindre du altså er typen, der vågner ofte.

Men vågner du først 5-10 minutter, efter din drøm har udspillet sig, vil du højst sandsynligt ikke kunne huske, hvad den handlede om.

Drømme, der gør indtryk

Nogle nætter har du det måske, som om at du har drømt mere end andre nætter. Det har du ikke. Men det kan føles sådan, hvis drømmen enten har været meget voldsom eller et decideret mareridt. Hvis du ovenikøbet vågnede af din drøm, kan den også gøre stort indtryk på dig.

Det er dog ikke altid, at drømmenes indhold giver mening. Heldigvis kan du sagtens lære at tolke dine drømme. I nr. 16 af I FORM kan du blive klogere på, hvorfor du drømmer, og hvad du kan bruge drømmene til.

Kilder: Michael Rohde, drømmeforsker og forfatter til bogen ”Sådan forstår du dine drømme” og sciencedaily.com 

I FORM anbefaler:

Få styr på din søvn med Active Fit Tracker

En god nattesøvn er afgørende for hele din sundhed. Men hvor godt sover du egentlig? Et aktivitetsur kan give dig svaret!
Et aktivitetsur som denne Active Fit Tracker kan bl.a. måle, hvor mange timers dyb og let søvn, du får, og føre komplet dagbog over din søvn.

Selv om vi godt ved, at god nattesøvn betyder alverden for vores sundhed og energiniveau, er der mange af os, der ikke helt har styr på, om vi egentlig sover godt – og længe nok – om natten.

Får du nok søvn? Og er kvaliteten af din søvn ok? Med aktivitetsuret Active Fit Tracker kan du få helt styr på det.

Få aktivitetsur med søvnanalyse til rabat-pris!

Lige nu kan du få aktivitetsuret Active Fit Tracker sammen med dit nye I FORM-abonnement.

Uret registrerer natten igennem, hvor uroligt eller dybt du sover. Og det registrerer det hele – i modsætning til fx de søvn-apps, du kan få til din mobil, som kræver, at mobilen ligger lige under din hovedpude hele natten for, at de kan følge med i din søvn. Active Fit Trackeren synkroniserer trådløst med app’en på din mobil, hvor du har et komplet overblik over din søvn.

Ud over at kunne holde styr på din søvn, har trackeren bl.a. også disse funktioner:
  • Skridttæller – tæller alle dine skridt – hele dagen
  • Pulsmåler – tjekker og husker din puls døgnet rundt.
  • Kalorietæller – regner løbende ud, hvor meget dine aktiviteter har forbrændt.
  • Notifikationer – uret vibrerer diskret, når du får et opkald, SMS eller notifikation på din mobil.
  • Inaktivitetsalarm – uret kan indstilles til at vibrere, når du har siddet stille for længe.
  • Almindeligt ur – med alarmfunktion, i enkelt og feminint design og behageligt at have på.

Active Fit Trackeren har en værdi af 700 kr. Men du kan få den til stærkt nedsat pris sammen med hele 4 numre af Danmarks bedste sundhedsmagasin, I FORM, for kun 149 kr. + 49,50 i porto og ekspedition. Du sparer 861 kroner!

SE TILBUD: Active Fit Tracker + 4 numre af I FORM for kun 149 kr. + 49,50 i porto.

VIDEO: Se hvad din nye Active Fit Tracker kan:

Active Fit Tracker holder styr på både din aktivitet og din søvn. Synkroniser den nemt via bluetooth med den medfølgende mobil-app. Så har du hurtigt overblik og en komplet dagbog over din sundhed.

Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler