Træt kvinde
© iStock

5 overraskende grunde til, at du er træt hele tiden

Får du dine 8 timers søvn, men føler dig stadig træt? Det er der en god grund til – læs selv med her!

21. august 2017 af Rie Louise Kirkebjerg / Costume.dk

Læs med her, hvor vi har fundet fem grunde til, hvorfor du er træt hele tiden, og hvor vi også giver dig inspiration til, hvordan du kan opnå et højere energiniveau.

1. Du drikker for meget kaffe

Bare rolig – det er ikke fordi, du behøver at kvitte trylledrikken helt, selvom du faktisk nemt kan vågne op uden kaffe. Problemet ligger i, at hvis du drikker for meget kaffe, bliver din krop afhængig af det. Derfor kan du godt starte dagen med en kop morgenkaffe, men tak nej til kaffe om aftenen.

Sådan får du effekten af din kaffe til at vare i længere tid: En dråbe kokosolie i kaffen gør, at din krop optager koffeinen langsommere, og den giver dig derfor en vedvarende energiforbrænding i løbet af dagen.

2. Du slapper ikke nok af

Det er utrolig vigtigt at give sig selv plads og tid til at slappe af – hver eneste dag. Det behøver ikke være lang tid, men find et par minutter til at gøre det, der virker afstressende for dig. Det kan være alt lige fra at høre en god sang til at lave dine yndlings-yogaøvelser.

3. Du får ikke nok vand

Undersøgelser viser, at dehydrering kan medvirke til lavere fokus og energiniveau. Husk derfor at drikke nok vand – i løbet af hele dagen.

4. Du træner ikke nok

Selvom det sandsynligvis er det sidste, du orker efter en lang dag med hovedet begravet i bøgerne på studiet eller på arbejdet, påvirker træning din træthed positivt. Hvis du træner regelmæssigt, vil dit energiniveau stige, og gåture med din veninde tæller også som træning!

5. Du tænker ikke nok over din kost

Ubalancerede måltider påvirker, hvordan du sover. Hvis du har svært ved at falde i søvn, bør du tjekke op på, hvilke vitaminer du får gennem din kost og som tilskud – og finde ud af, hvilke vitaminer og mineraler du får for lidt af.

Derudover er det vigtigt, at du afbalancerer din kost, så du indtager både fedt, kulhydrater og proteiner. Undgå så vidt som muligt sukker, som du måske har tendens til at spise som eftermiddags- eller aftenssnack.

I FORM anbefaler:

Få styr på din søvn med Active Fit Tracker

En god nattesøvn er afgørende for hele din sundhed. Men hvor godt sover du egentlig? Et aktivitetsur kan give dig svaret!
Et aktivitetsur som denne Active Fit Tracker kan bl.a. måle, hvor mange timers dyb og let søvn, du får, og føre komplet dagbog over din søvn.

Selv om vi godt ved, at god nattesøvn betyder alverden for vores sundhed og energiniveau, er der mange af os, der ikke helt har styr på, om vi egentlig sover godt – og længe nok – om natten.

Får du nok søvn? Og er kvaliteten af din søvn ok? Med aktivitetsuret Active Fit Tracker kan du få helt styr på det.

Få aktivitetsur med søvnanalyse til rabat-pris!

Lige nu kan du få aktivitetsuret Active Fit Tracker sammen med dit nye I FORM-abonnement.

Uret registrerer natten igennem, hvor uroligt eller dybt du sover. Og det registrerer det hele – i modsætning til fx de søvn-apps, du kan få til din mobil, som kræver, at mobilen ligger lige under din hovedpude hele natten for, at de kan følge med i din søvn. Active Fit Trackeren synkroniserer trådløst med app’en på din mobil, hvor du har et komplet overblik over din søvn.

Ud over at kunne holde styr på din søvn, har trackeren bl.a. også disse funktioner:
  • Skridttæller – tæller alle dine skridt – hele dagen
  • Pulsmåler – tjekker og husker din puls døgnet rundt.
  • Kalorietæller – regner løbende ud, hvor meget dine aktiviteter har forbrændt.
  • Notifikationer – uret vibrerer diskret, når du får et opkald, SMS eller notifikation på din mobil.
  • Inaktivitetsalarm – uret kan indstilles til at vibrere, når du har siddet stille for længe.
  • Almindeligt ur – med alarmfunktion, i enkelt og feminint design og behageligt at have på.

Active Fit Trackeren har en værdi af 700 kr. Men du kan få den til stærkt nedsat pris sammen med hele 4 numre af Danmarks bedste sundhedsmagasin, I FORM, for kun 149 kr. + 49,50 i porto og ekspedition. Du sparer 861 kroner!

SE TILBUD: Active Fit Tracker + 4 numre af I FORM for kun 149 kr. + 49,50 i porto.

VIDEO: Se hvad din nye Active Fit Tracker kan:

Active Fit Tracker holder styr på både din aktivitet og din søvn. Synkroniser den nemt via bluetooth med den medfølgende mobil-app. Så har du hurtigt overblik og en komplet dagbog over din sundhed.

Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler