Orange er den gladeste farve

Ole Henriksen - helt tæt på

I FORM mødte verdens gladeste mand, Ole Henriksen, til en snak helt tæt på...

8. juli 2014

Bliver du virkelig aldrig vred?

Jo, en sjælden gang sker det. Når jeg ser mennesker med magt opføre sig dårligt og respektløst over for andre, bliver jeg forarget og vred.

Jeg tænker: Hvad fanden er der i vejen med dig? Og så tager jeg en dyb indånding og siger, Ole: Jeg vil gøre den person opmærksom på, hvad han lige har gjort, men det skal gøres på rette måde. Ikke lige som dem, ikke ved konfrontation. Så måske griber jeg ham i armen og siger: "Tænkte du lige over, hvad du der sagde?"

Det er lidt mere diplomatisk end at sige tingene på deres hånde måde. ¨Men den type mennesker har uheldigvis en tendens til at være brutale og overfusende igen og igen. Det er vist det eneste, der kan gøre mig virkelig vred.

Hvornår opdagede du, at du var til mænd?

Det gjorde jeg som 13-årig - på den måde, at jeg blev mere opmærksom på mænds fremtræden og følte mig tiltrukket den. Men på det tidspunkt var jeg stadig temmelig naiv og vidste ikke, hvad homoseksualitet virkelig vil sige. Bøsser var ikke ligefrem dem, der satte dagsordenen i Nibe. Glem ikke, at jeg aldrig rigtigt havde rejst, før jeg forlod Nibe for evigt, en måned efter jeg fyldte 18 år. Men da jeg kom til København, fik jeg en hurtig introduktion til de homoseksuelle cirkler. Hvilken lettelse efter i årevis at have følt sig så frustreret i Jylland.

Hvordan havnede du i plejebranchen?

Da jeg som ung arbejdede som fotomodel og mannequin i Indonesien, reagerede min hud voldsomt med acne på den lidt dekadente livsstil i Asien. Jeg forsøgte at skjule problemet, bl.a. ved at tage en masse sol, men en god veninde indprentede mig, at jeg blev nødt til at tage min hud alvorligt og opfordrede mig til at flytte til London.

Derfor søgte jeg optagelse på Christine Shaw Beauty College og kom ind - som eneste mand. Mens jeg studerede, arbejdede jeg som hudplejepraktikant på en klinik og fandt ud af, at det var hudpleje, jeg ville bruge mit liv på.

Da jeg var færdiguddannet, fik jeg tilbudt job hos både Helena Rubinstein og Guerlain og endte som Helena Rubinstein-konsulent i stormagasinet Selfridges på Oxford Street. Efter et par måneder fulgte jeg dog efter min daværende kæreste til USA, hvor det ikke var så let at få et eftertragtet job i plejebranchen, når man var mand. Til sidst besluttede jeg at starte min egen klinik.

Føler du dig mest dansk eller amerikansk?

Når jeg er i Danmark, føler jeg mig 100 procent dansk. Og så glemmer jeg næsten den del af mit liv, der foregår i USA. Men så snart jeg begynder at tale engelsk, så ER jeg amerikaner - med en lille smule dansk indblandet. For mine danske livsværdier sidder jo dybt inde i mig og vil altid være der.

Læs videre på næste side.

Sunde ambitioner for 2020? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor gør du størst indsats for klimaet?


I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: