Nu kan du bruge et hormonfrit produkt med dokumenteret effekt til eksembehandling: Dexyane MeD fra Ducray.

Eksem? Sådan får du sund hud (igen)

Eksem kan klø så meget, at det hæmmer dine præstationer som sportsmenneske. Bliv klogere på en af de værste eksemtyper i den forbindelse – og hvordan du i det hele taget kan lindre og behandle eksem.

7. februar 2018 af Benjamin Creative for DUCRAY

Eksem rammer dig ikke bare på huden, men også på formen, for det kan være svært at præstere dit bedste, hvis det klør overalt. Heldigvis er der meget du kan gøre for at forebygge eller lindre og behandle hudproblemet, som typisk skyldes 'atopisk eksem' (børneeksem). Bliv klogere her:

Hvad er atopisk eksem?

Du kan spotte atopisk eksem på tør og kløende hud med udslæt og måske endda bittesmå væskende blærer, der kan gå betændelse i. Sygdommen er primært arvelig og rammer 18-25% af børn og unge, og af disse lider 1/3 lider stadig som voksne. Og tit viser atopien sig som håndeksem i voksenalderen. Symptomerne kan især ødelægge den gode nattesøvn og ikke mindst muligheden for at give den maks gas i din sport. 

Tip! Nu kan du selv behandle og begrænse milde eksemudbrud med den nye receptfri Dexyane MeD fra Ducray. 100 ml., 179 kr. Den kan både bruges på ansigtet og kroppen og som et supplement til medicinsk behandling. Find den på apoteket. 

Sådan behandles atopisk eksem

Lægen vil typisk give dig en recept på en hormoncreme (binyrebarkhormon), der fås i forskellige styrker. Og som noget helt nyt, kan du kombinationsbehandle med Dexyane MeD fra Ducray – hormonfri medicinsk behandling mod bl.a. atopisk eksem. Cremen reducerer udslæt, fugter, beskytter, styrker hudbarrieren samt hæmmer bakteriespredning. Og så tager den kløen! 

Dexyane MeD fra Ducray er receptfri eksembehandling og kan bruges alene ved milde eksemudbrud og i kombination med hormoncreme eller som opfølgende behandling. Selvom du selvfølgelig skal gå til lægen, kan du altså her og nu gøre noget ved problemet. 179 kr. for 100 ml. på apoteket.

Gode råd

Atopisk eksem kan komme og gå i perioder. Nogle oplever eksempelvis, at det klør voldsomt, så snart de sveder. Uanset hvad, så er det vigtigt at hjælpe din hud med ikke at dehydrere. Det kan du gøre ved at bruge en fed fugtighedscreme dagligt og altid efter et bad, som bør være koldt og kort. Pas også på med at bruge alt for skrappe sæber.

Tip! Løber du meget om vinteren? Husk at beskytte dine hænder med varme handsker for at forebygge risikoen for håndeksem eller beskytte allerede udsat eksemhud. 

Tip! Dexyane MeD fra Ducray er en behagelig gel-creme, der kan bruges til eksembehandling i ansigtet og på kroppen af voksne, børn og spædbørn (fra 3 måneder). I forhold til børn er dens evne til at lindre kløe især en fordel, da det nok kan være svært at bede familiens yngste om at modstå lysten til at klø.

Kilder: Netdoktor.dk, Sundhed.dk, Videncenterforallergi.dk, bestprac.dk/2017/03/14/livskvalitet-blandt-voksne-eksempatienter-filaggrin-gen-mutationer, Pierre Fabre Dermo-Cosmètique Nordic

Sunde ambitioner for 2021? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: