Kvinde i bad

Kort og endelig ikke for varmt – sådan skal dit brusebad helst være af hensyn til din hud.

© iStock

5 fejl, du med garanti begår, når du tager et bad

Vidste du, at et bad i gennemsnit max må tage 5 minutter?

10. februar 2017 af Anja Bruneskjold

De fleste mennesker bader i længere end 5 minutter. Og derudover findes der tusindvis af fejl, de også begår. Se bare disse 5 fejl, du med garanti begår, når du tager bad! Du kan nemlig nemt ødelægge din sundhed, hvis du bader forkert.

Dine bade varer for længe

Ikke nok med, at det udtørrer din hud helt vildt meget, så er det også spild af vand. Hold det rindende vand til max fem minutter. Det er godt for både hud og miljø.

Du vasker dit hår som det sidste

Shampoo- og balsamrester kan nemt blive siddende på kroppen. Derfor er det også en god idé at vaske hår som det første, sådan at din bodyshampoo kan komme shampooresterne til livs.

Dit bad er for varmt 

Det er altså ikke helt ligegyldigt, hvilken temperatur dit badevand har. Selvom det kan være fristende med et varmt bad, når det er minusgrader udenfor, så udtørrer det varme vand din hud. Lad hellere badevandet være lunt end egentligt varmt. 

Du gnubber dig for hårdt

Det er ikke meningen, du skal gnubbe dig hårdt med håndklædet efter dit bad. Faktisk er det bedre at duppe sig roligt, så din hud ikke bliver rød og irriteret. 

Du bruger ikke creme efter badet

Brug fugtighedscreme lige efter badet, mens din hud stadig er fugtig, især hvis du har tør eller sensitiv hud. Har du travlt, så vælg en creme eller olie, der hurtigt trænger ind i huden. 


Tjek også disse 6 ting i dit hjem, som har MANGE flere bakterier, end du ved!

Sunde ambitioner for 2021? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor ofte laver du mad fra bunden?

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: