Undgå rulleskader

Langt, langt de fleste skader går ud over håndleddene, fordi rulleren tager fra med hænderne i et fald. Uden beskyttelse er der overhængende fare for et brækket håndled, og selv med beskyttere på går det ofte galt.

9. juli 2015 af I FORM

Knæbeskyttere gør det muligt at falde rigtigt - nemlig ved at lade knæene tage skraldet i stedet for håndleddene, men så du undgår "pizzaknæ".

Hjelmen beskytter mod hjernerystelse og asfalteksem i hovedet.

Udstyret giver ingen garanti mod skader, men nedsætter risikoen til cirka det halve. Og husk, at det skal på, inden du tager skøjterne på. Mange gør det omvendt og kommer til skade, inden de kommer ud at rulle!

Langt de fleste skader sker på håndled, underarme, albuer og hoved. Derfor: Tag håndledsbeskyttere, albuebeskyttere og hjelm på, før du ruller nogen steder.

Når du falder, så gå på knæ og lad dem tage skraldet før hænderne. Det er ingen spøg at sætte de bare knæ i asfalten, så knæbeskyttere er også et must.

Kend dine begrænsninger. Er du nybegynder, så lad de stejle gader og den tætte trafik vente, til du har lidt mere tjek på det. Det lyder måske kedeligt, men start med at trille lidt rundt på en tom parkeringsplads, til du føler dig fortrolig med dine nye rulleskøjter.

Sunde ambitioner for 2020? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor vil du helst tilbringe sommerferien?


I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: