Kvinde tager sig til knæene

Du har mindre risiko for knæsmerter, hvis du blot har løbet regelmæssigt på et eller andet tidspunkt i livet.

© iStock

Løb dig til knæ uden smerter

Mange tror, at løbetræning giver ømme knæ og smerter. Men nu viser en undersøgelse det modsatte.

27. juni 2017 af Jeanette Linder & Birgitte Muldbjerg

Løbere har færre knæsmerter

For mange er løb forbundet med ømme knæ, men i virkeligheden er det lige omvendt. En ny undersøgelse viser nemlig, at løbere faktisk døjer med færre smerter i knæene end ikke-løbere i løbet af et liv. 

I alt deltog 2637 personer i undersøgelsen, hvor de fik taget røntgenbilleder af deres knæ, blev undersøgt af en læge og gennemførte et spørgeskema om deres motionsvaner gennem livet.

Det viste, at knap 30 procent af deltagerne på et tidspunkt i deres levetid havde løbet regelmæssigt, hvilket sam­tidig betød, at de oplevede færre knæ­smerter generelt samt færre pro­blemer med slidgigt end dem, der var blevet hjemme i sofaen.

Læs her, hvordan du undgår løberknæ under løbetræningen.

Dette viste undersøgelsen

  • Tidligere løbere: 18 % mindre risiko for knæsmerter end ikke-løbere
  • Nuværende løbere: 24 % mindre risiko for knæsmerter end ikke-løbere

Kilde: Arthritis Care & Research

I FORM klæder dig på til træning

Lige nu får du en superbehagelig og lækker, langærmet træningstrøje fra Craft sammen med I FORM. Komforten er i top med et lækkert og åndbart materiale, der kan holde på varmen samtidig med, at det lader huden ånde. Det betyder, at du kan bruge trøjen til stort set alt – lige fra en rask gå- eller cykeltur til styrketræning og yoga, eller selvfølgelig når du løber. Her er trøjen på de kolde dage suveræn som et ekstra lag under løbejakken, og når vejret tillader det, kan den bruges alene.

Få den lækre træningstrøje sammen med 4 numre af I FORM spækket med inspiration, tips og sunde opskrifter. Prisen er KUN 149 kr. + 49,50 i porto og eksp. (i alt 198,50 kr.). Du sparer over 500 kr!

>>Se det supergode tilbud lige her.<<

Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler