Kvinde med vabel
© iStock

4 tips til at undgå vabler og gnavsår

Når du sveder, opstår der nemt vabler, fx på inderlårene eller under din sports-bh. Men der er heldigvis hjælp at hente her.

2. juli 2017 af Mette Bundgaard & Inge Eriksen

Så nemt undgår du vabler

Gnavende sko, sved, sollys, hårdt fysisk arbejde og lange træningspas... Der kan være mange årsager til, at du får en vabel. Heldigvis kan du med disse simple tricks nemt undgå de smerte- og væskefyldte blærer i huden.

GODT TILBUD: Lige nu får du en lækker, langærmet træningstrøje fra Craft - perfekt til alt fra raske gåture til styrketræning og løb - og 4 numre af I FORM for KUN 149 kr. + 49,50 i porto og eksp. (i alt 198,50 kr.).

1. Hold huden tør

Træn i svedtransporterende tøj, så din hud forbliver tør. Undgå bomuld. Træner du i center, så dup huden tør undervejs med et håndklæde.

2. Undgå hud mod hud

Vælg tøj, der dækker, så du undgår, at hud gnider mod hud, på fx dine inderlår.

3. Vælg stramt tøj

Løstsiddende tøj, der hopper og danser, når du træner, øger din risiko for gnavesår. Vælg stramt, men behageligt tøj, og undgå gerne sømme og vaskemærker.

4. Smør dig

Inden du løber eller cykler, så smør de udsatte steder med en parfumefri antiperspirantdeo, lidt vaseline eller et særligt antifriktionsprodukt.

Føles det, som om du træder på søm, hver gang du tager et skridt? Så kan det meget vel være, du har en hælspore. Læs her, hvordan du behandler skaden.

I FORM klæder dig på til træning

Lige nu får du en superbehagelig og lækker, langærmet træningstrøje fra Craft sammen med I FORM. Komforten er i top med et lækkert og åndbart materiale, der kan holde på varmen samtidig med, at det lader huden ånde. Det betyder, at du kan bruge trøjen til stort set alt – lige fra en rask gå- eller cykeltur til styrketræning og yoga, eller selvfølgelig når du løber. Her er trøjen på de kolde dage suveræn som et ekstra lag under løbejakken, og når vejret tillader det, kan den bruges alene.

Få den lækre træningstrøje sammen med 4 numre af I FORM spækket med inspiration, tips og sunde opskrifter. Prisen er KUN 149 kr. + 49,50 i porto og eksp. (i alt 198,50 kr.). Du sparer over 500 kr!

>>Se det supergode tilbud lige her.<<

Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler