Skænderier der dræber dit parforhold

Træt af at skændes? Vi fortæller dig, hvordan du kommer diskussionerne i forkøbet og rykker jeres samliv op på 1. klasse.

8. juli 2015 af I FORM-redaktionen

Næsten alle diskussioner i parforhold handler om de samme få emner: Fordeling af husarbejde, økonomi, børneopdragelse og svigerfamilie. Selv om vi ved, hvor konfliktzonerne er, ender vi alligevel gang på gang med at råbe efter hinanden om det samme.

I de værste tilfælde udvikler diskussionerne sig til skænderier, opgør og til sidst et forlist parforhold eller ægteskab. Men ved at vide lidt om hvordan de typiske kriseområder tackles bedst, kan mange af problemerne tages i opløbet.

Kodeord er tolerance og kommunikation. Det gamle bonmot: "Gift dig med manden i dag, og lav ham om i morgen" holder ikke - heller ikke, når det er kvinden, det drejer sig om. Når du vælger et menneske som livsledsager, er du nødt til at finde dig i mange af vedkommendes særheder.

Men det betyder ikke, at du skal bide tingene i dig, tværtimod. Gør du det, bliver det bare værre og eksploderer en dag. Det er vigtigt at give udtryk for indvendinger og frustrationer, men gør det konstruktivt.

Hvis du er uenig, så lad være med at præsentere det på en aggressiv eller fordømmende måde. Fortæl, hvad du synes. Lad din kæreste kommentere det, og kom med forslag til kompromiser.

Kilde: Martin Østergaard

Sunde ambitioner for 2020? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: