Sensuelle retter

Kokken Morten Nielsen har specialiseret sig i sensuelle retter for to og giver et bud på, hvad der skal til for at vække sanserne og lægge op til en intim stund.

14. februar 2011 af I FORM

Det vigtigste element i forførelse er overraskelse. Og mad er umådelig skønt at overraske med. En anretning på sengekanten er en aldeles god undskyldning for at slukke fjernsynet og gå i seng en time tidligere. Samtidig er det en dejlig måde at invitere til romantik uden nødvendigvis at bruge ordet sex.

TEST: Er du god nok til sex?


Drik en kølig champagne eller en dejlig cava til, og stemningen er sat til ren nydelse.

Grillet asparges med dip

12 grønne asparges
Olivenolie
Lidt citronsaft
1 tsk karry
3 spk mascapone ost
Finthakket dild, persille og purløg
1 tsk grovkornet sennep


Nip sideskuddene af de skyllede asparges. Grill dem på en hed pande i en lille anelse olivenolie. Krydres med salt og peber og dryppes med lidt citronsaft.

Mascarponecremen røres med sennep, krydderurter, karry og citronsaft. Smages til med salt og peber. Lad dippen stå lidt for at vinde i smag.

Små sprøde ruller med skaldyrsfyld og peberfrugt-dip.

4 blade kinarulledej (købes hos asiatiske købmænd)
50 g rejer
25 g krebsehaler
2 jomfruhummerhaler
Dild
Lidt ingefær
Lidt hvidløg
Lidt æggehvide
1 rød peber
1 gul peber
2 skalotteløg
Lidt hvidvinseddike
1 spk tomatpure
½ dl hvidvin
1 tsk brun farin
½ rød chili


Peber og chili skæres i små tern og sauteres med løg i gryde i lidt fedtstof: Tilsæt hvidvinseddike og lad det koge næsten væk, tilsæt sukker og tomatpure og lad det sautere godt igennem. Tilsæt hvidvin lidt af gangen og lad kompotten simre godt igennem. Smag til med salt og peber og juster evt. graden af sødme og syrlighed med henholdsvis eddike og sukker. Server dippen kold eller varm efter eget valg.

Rejer, krebs og jomfruhummer hakkes groft, og blandes med finthakket dild, ingefær og hvidløg. Tilsæt lidt salt og peber og sidst røres massen lind med lidt æggehvide.

Kinadejen deles i 8 aflange stykker. Midt på hver lægges lidt af fyldet, og dejen foldes omkring (først fra siderne) og rulles som en lille forårsrulle. Rullerne pensles med lidt æggehvide i lukningen. Herefter steges rullerne ca. 2 min. på middelvarm pande i en anelse fedtstof, til de er gyldenbrune.

Chokoladefondue med frugtspid

150 g mørk chokolade
2 dl fløde
1 dl mælk
Lidt vaniljestang
Lidt revet appelsinskal
Friske frugter som banan, ananas, pære, æble, kiwi, fersken, nektarin, druer, blommer, jordbær, mango
Træspid


Kog mælk og fløde op med vanilje og appelsinskal. Pisk små stykker chokolade i den varme mælk. Hæld blandingen i en fonduegryde, juster evt med mere chokolade efter egen smag.

Læg træspiddene i vand inden brug, så de ikke splintrer under brug. Skær frugten i passende stykker og sæt den på spiddene, som så kan dyppes i fonduen. Tilsæt evt. cognac, cointreux, grandmanier, kahlua eller anden spiritus til fonduen.

Til alle retterne foreslår kokken Morten Nielsen en champagne eller en god cava.

Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor kan du bedst lide at træne?


I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: