© Colourbox

På dette tidspunkt af dagen skal du dyrke sex

Ja, den er god nok. Der er faktisk nogle tidspunkter på dagen, hvor du i den grad bør have sex.

18. juli 2016 af Anja Bruneskjold

Sex skal ikke nødvendigvis være spontant og uventet. I hvert fald ikke, hvis man skal tro søvnekspert Dr Paul Kelley fra Oxford University.

Han forklarer, at din døgnrytme ændrer sig med alderen. Og det samme gælder tidspunktet for, hvornår på dagen, du bør dyrke sex.

Få lækker træningstrøje fra Kari Traa + 4 nr. af I FORM - KUN 149,00 kr.+ 49,50 kr. i porto. I alt 198,50. Klik her >>

20’erne

Det er måske ikke superpraktisk, men faktisk er det omkring kl. 15, at både energi og sexlyst er størst. Og det er altså på dette tidspunkt, at du burde have sex i tankerne.

30’erne

Dit indvendige ur ringer tidligere, når du runder 30 år, og derfor er det også ideelt for dig at dyrke sex tidligere på dagen. Det bedste tidspunkt er omkring kl. 08.20, hvor solen er stået op. Solen booster nemlig testosteronen hos både mænd og kvinder – og derved stiger sexlysten.


Sex er både sundt og sjovt. Men det kan også være svært at snakke om. Her vender vi en række emner inden for sex, så du kan have et sundt og sjovt sexliv.

40’erne

Når du passerer de 40 år, vil du opleve, at du har brug for mere søvn. Du kan sagtens dyrke sex om morgenen ligesom i 30’erne, men det mest ideelle tidspunkt er alligevel på et tidspunkt efter kl. 22. Vi ved, at mænd ofte falder i søvn efter sex, så det kan være upraktisk at dyrke sex om morgenen.

50’erne

I denne alder er det typisk om morgenen, du har mest travlt. Du begynder også at gå endnu tidligere i seng, så det bedste tidspunkt at dyrke sex er inden kl. 22.00.

Intet tyder på, at vi dyrker mindre sex, når vi bliver ældre. Men har du overvejet, hvad der sker i din krop, hvis du helt dropper sex? Det påvirker nemlig din sundhed mere, end du måske lige er klar over.

Sunde ambitioner for 2021? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvad er din vigtigste grund til at træne?

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: