Utroskab kan være en smertefuld oplevelse, men på længere sigt bliver du stærkere og bedre til at træffe beslutninger, viser forskning. 

© iStock

Kvinder, der har oplevet utroskab, vinder på den lange bane

Selvom det er sårende, så er det faktisk kvinder, der har været udsat for utroskab, der vinder på den lange bane.

18. januar 2017 af Anja Bruneskjold

Er du én af de kvinder, der har været udsat for utroskab, og derefter har mistet din partner? Det er ikke nødvendigvis kun en dårlig ting.

Selvom det er træls at blive løjet for og ført bag lyset af én, man stoler på, så viser forskning faktisk, at kvinder, der lever i et heteroseksuelt forhold, og hvis mand er dem utro, faktisk vinder, når det gælder om at klare sig godt i livet generelt – i hvert fald hvis man sammenligner med kvinder, der ikke har oplevet utroskab.

Et stort studie lavet af forskere fra Binghamton University og University College London, viser, at kvinder, der har været udsat for utroskab og efterfølgende er blevet alene, faktisk får det bedre og lettere end kvinder, der aldrig har oplevet utroskab.

Helt konkret betyder det, at kvinder, der har oplevet utroskab, lynhurtigt lærer at spotte andre mænd, som har tendens til at være utro. De bliver altså i stand til at beskytte sig selv mod fremtidig utroskab.

Derudover viser undersøgelsen også, at disse kvinder vokser som mennesker, og at de generelt træffer bedre valg end førhen.

Forskerne mener nemlig, at når kvinder mister deres mand på grund af utroskab, gennemlever de en form for sorg, som derefter gør dem stærkere. Derved er de også i stand til efterfølgende at træffe gode beslutninger OG spotte andre utro mænd.

Sunde ambitioner for 2021? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: