Mand og kvinde i seng.

Tør du spørge din telefon, om du kan have sikker sex?

© iStock

Kan en app virkelig erstatte dine p-piller?

Kan man virkelige stole blindt på en fertilitets-apps, når nu nogle forskere mener, at en app kan virke lige så godt som p-piller? Få svaret her!

14. februar 2017 af Birgitte Muldbjerg

Sidste år fik app’en Natural Cycles det blå stempel af et forskerhold, der mente, at den var lige så effektiv som p-piller, og at det er et godt alternativ til de kvinder, der helst vil undgå hormoner.
App’en virker ved, at man indtaster sin temperatur, resultatet af en ægløsningstest, hvornår man sidst har haft menstruation – og derefter fortæller app’en, hvornår man helt sikkert kan gå i seng med kæresten uden at blive gravid. Eller hvad? 

Tre engelske organisationer for seksualitet og fertilitet advarer nu imod at vælge prævention i app-form. De mener, at det bliver for kompliceret for brugeren, og at målingerne skal være meget nøjagtige før, at man kan stole 100 procent på resultatet. Og så siger de, at forskerne er nødt til at lægge endnu mere arbejde i at undersøge apps'ene endnu mere, inden man anbefaler kvinder at droppe p-pillerne.

App’en Natural Cycles bruges af 150.000 kvinder i 161 lande og altså ikke kun som en form for prævention. Fertilitetsapps kan også bruges til helt naturligt at regne sig frem til, hvornår kvinden er mest fertil og med fordel kan have sex, hvis formålet er at lave et barn.

Kilde: BBC Newsbeat

Sunde ambitioner for 2021? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: