Kærestesorg: Lær mere om dig selv

Det gør altid ondt, når et parforhold forliser. Når man er længst nede, kan det være svært at tro på, men kærestesorg kan faktisk bruges positivt. Det er gennem kriserne i dit liv, du lærer dig selv og dine psykologiske mønstre bedre at kende og kan komme videre.

14. februar 2010 af I FORM-redaktionen

Midt i en krise er følelserne rodet sammen i én stor pærevælling. Det er svært at finde ud af, hvad der er hvad, og man har mest af alt lyst til at begrave sig under dynen for evigt.

Selvom det er svært at komme op af kulkælderen, kan man arbejde sig gennem krisen og bruge den til at blive et klogere menneske.

Du kan trække tråde frem fra fortiden og spørge dig selv, om det, du oplever nu, er en gentagelse af tidligere mønstre. Og hvad har du i så fald lært af at lave de samme fejltagelser en gang til?

Det handler om at få sat ord på det følelseskaos, der er i kærestesorgens kølvand: Had, vrede, bitterhed og angst. Ved at sætte ord på bliver følelserne lettere at forholde sig til. Man arbejder konstant på at komme over bruddet, og til sidst kommer mange dertil, hvor de opdager, at bruddet har ført positive ting med sig.

Ganske vist har man mistet meget, men har også fået noget igen, ikke mindst en større indsigt i sig selv, fordi alle lærer en masse af deres fejl.

Så belært af fejlene er der gode chancer for at blive en bedre partner - næste gang.

Sunde ambitioner for 2020? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: