Få mest muligt ud af singlelivet

Det er ikke altid sjovt at være single, men derfor er der jo ingen grund til at sidde hjemme og bare vente på ham. Brug i stedet tiden til at gøre, hvad der passer dig, indtil den rette dukker op.

8. juli 2015 af I FORM

Alle andre end du har en kæreste. Sådan føles det i hvert fald, når de evindelige spørgsmål hagler ned over dig fra familie, venner og kolleger: Skal du ikke snart have en kæreste? Hvordan kan det være, at du ikke har en kæreste?

Men du er langtfra den eneste, der endnu ikke har fundet manden i dit liv. Hver fjerde danske kvinde over 18 år lever alene.

Nogle vælger frivilligt single-tilværelsen og stortrives med den frihed, der følger med. Men for mange er det en ufrivillig tilstand, som, håber de, kun er midlertidig. De fleste vil gerne have en kæreste at dele godt og ondt med.

Men mens du er alene, er der absolut ingen grund til at gøre livet til en lang venten. Du kan sagtens få noget fornuftigt ud af tilværelsen, indtil den rette dukker op.

Det gennemgående råd til singler er: Lad være at isolere dig og indret så dit liv efter dine helt egne ønsker og behov. Det er lettere sagt end gjort, for måske er familie det, du allermest har lyst til at bruge dit liv på. Men det ønske kan du ikke få opfyldt lige nu.

Prøv at overveje, hvad du så kunne tænke dig. Det næstbedste kan måske ikke gøre dig jublende lykkelig, men det kan sikkert gøre dig gladere.

Det er ikke altid let sådan bare at bryde ensomheden, og ofte virker den selvforstærkende. Jo mere ensom og ulykkelig du er, jo mindre lyst har du til at gå ud blandt andre. Men den udkårne kommer ikke til dig, når du sidder derhjemme.

Det er også utrolig vigtigt, at du holder liv i venskaber og kontakter. Det kan være direkte sundhedsskadeligt at være ensom.

Forskning har vist, at personer, der lider af ensomhed, har større risiko for at udvikle alvorlige sygdomme som fx kræft, end dem, der trives enten alene eller i et parforhold. Det gælder især for kvinder.

I det hele taget ser det ud til, at kvinder lider mere ved at være alene, end mænd gør. Dog er kvinder de bedste til at etablere og pleje venskaber og dermed bedre til at beskytte sig mod ensomhed.

Sunde ambitioner for 2018? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler