Dine tårer har magt over mændene.

Dine tårer fjerner mænds sexlyst

Kvindelige tårer indeholder et kemisk stof, som ændrer mænds adfærd, viser undersøgelse.

14. januar 2011 af I FORM-redaktionen

Israelske forskere har fundet ud af, at lugten af kvindetårer sænker mænds testosteronniveau og mindsker deres lyst til sex.

Vores tårer holder mænd rolige

Indtil nu har den almene opfattelse været, at tårer er et rent psykologisk fænomen hos den, der grænder, men forskerne fra Weizmann Institute of Science og Edith Wolfson Medical Center i Israel har fundet ud af, at kvindes tårer også har en kemisk funktion, i hvert fald overfor mænd. Sådan skriver Videnskab.dk.

I forsøget reagerede mænd væsentlig anderledes på kvinders tårer, end ved almindeligt saltvand. Deres testosteronniveau faldt og de fik mindre lyst til sex.
TEST: Er du god nok til sex?


Tårerne har altså en særlig kemisk funktion, som har sandsynligvis været nyttigt for kvinden i et evolutionsperspektiv, mener neurofysiolog Troels W. Kjær fra Rigshospitalet.

"På den måde kan tårerne være beskyttelse mod en aggressiv han, eller de kan få en han til at falde til ro, og måske sætte sig ned og hygge om det fælles afkom, i stedet for at tilfredsstille sine egne behov,« siger Troels W. Kjær".

Om undersøgelsen

I de israelske forskeres forsøg blev en gruppe mænd sat til at lugte til en gennemsigtig væske, som var enten kvindetårer eller almindeligt saltvand. Hverken forsøgslederen eller mændene selv vidste, hvad de lugtede til.

Bagefter blev mændene præsenteret for billeder af en række forskellige kvinder, og skulle vurdere, hvor attraktive de var.

Det viste sig, at mændene, der havde lugtet til rigtige tårer, generelt vurderede kvinderne til at være mindre attraktive.

Mændene var også efter eget udsagn minde seksuelt opstemte, de viste færre fysiologiske tegn på ophidselse, og de havde et lavere niveau af testosteron i deres spyt.

Desuden viste hjerneskanninger, at mændene havde mindre hjerneaktivitet af den slags, der normalt forbindes med seksuel ophidselse.

Sunde ambitioner for 2020? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: