Par er overrasket, ligger i sengen
© iStock

7 underlige ting, du ikke vidste om sex

Kroppen er lidt af et mysterium - særligt i forbindelse med sex, hvor den kan finde på de mest underlige ting. Derfor har vi samlet de 7 mest overraskende ting, som din krop gør før, under og efter sex.

29. marts 2017 af Cecilie Dumanski

Hvad sker der med kroppen under sex?

Kroppen kan opføre sig underligt i forbindelse med sex. Vidste du fx, at en orgasme kan lamme din hjerne? Læs her om 7 vilde egenskaber, som din krop er i stand til, når I vælter rundt i lagnerne.

1. Et højt kolesteroltal tynger sexpræstationen

Forskere mener faktisk, at mænd med et højt kolesteroltal oplever ofte en erektil dysfunktion, mens mænd med et lavere kolesteroltal kan give den mere gas på lagnerne. Det kan derfor betale sig, at spise sig til et sundere kolesteroltal.

2. Ophidselse reducerer væmmelse

Har du også undret dig over, hvorfor sved og lugte pludselig ikke så ulækkert, når du og din partner indtager lagnerne, som det måske er i fitnesscentret eller bussen? Hollandske forsker forklarer det med, at seksuel ophidselse er med til at dæmpe den almindelige væmmelsesreaktion.

3. Sex forbrænder kalorier

Orker du ikke træningen? Så kan kalorierne nemt forbrændes med en omgang lagengymnastik. Canadisk forskning viser nemlig, at mænd og kvinder i gennemsnit forbrænder 4,2 og 3,1 kalorier pr. minut under sex. Det vil sige, at du faktisk kan forbrænde flere kalorier under sex end på en rask gåtur.


Sex er både sundt og sjovt. Men det kan også være svært at snakke om. Her vender vi en række emner inden for sex, så du kan have et sundt og sjovt sexliv.


4. Ophidselse mindsker smerte

Har du også oplevet at bid, klask og krads gør mindre ondt under sex? Det kan der være en god forklaring på. Hjerneskanninger viser nemlig, at det område i hjernen, der forbindes med smerte, lyser op under en orgasme. Det kan betyde, at der er en sammenhæng mellem smerte og nydelse, og at ens smertetærsklen simpelthen rykkes under sex.

5. Kroppen rødmer under sex

Nogle overraskes af røde plamager på kinder, bryst eller kønsdele efter seksuelt samleje. Men bare rolig, det er bestemt ikke farligt. Tværtimod er den seksuelle rødme en helt naturlig og kropslig reaktion på øget blodgennemstrømning og hudtemperatur.

6. Orgasme lammer hjernen

Hjerneskanninger viser, at når du får en orgasme, slår hjernen den del, der styrer følelsen af angst og frygt, fra til fordel for en total hengivenhed. På samme måde kan kroppens bevægelser komme ud af kontrol, når du rammer klimaks.

7. Nusseri efter sex øger tilfredsstillelsen

Kys, kærtegn og komplimenter efter en tur i kanen øger tilfredsstillelsen. Og faktisk viser undersøgelser, at nusseri efter sex øger lysten til mere. Så I er altså ikke færdige, selvom klimaks er nået.

Sunde ambitioner for 2021? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: