sex, parforhold

Selv om du helst vil blive liggende i sengen efter sex, vil dit underliv takke dig, hvis du lige får ordnet et par ting. 

© iStock

4 ting, du skal gøre efter sex

Har du en ”efter sex-rutine”, kan det skåne dig for mange irriterende ting. Vi giver dig fire gode råd - og guider dig på vej.

4. januar 2017 af I FORM-redaktionen

Du har sikkert styr på, hvad du skal gøre under sex, men ved du også, hvad du skal gøre efter? Efter en omgang lagengymnastik kan huden omkring dine kønsdele være hævet, øm og irriteret, men det er der heldigvis råd for. Vi giver dig fire gode tips, der kan holde ubehaget fra døren.

1. Tis af

Det er måske ikke det første, du tænker på efter en hyrdetime, men det er en god idé, hvis du vil undgå blærebetændelse. Under akten risikerer du at tiltuske dig fremmede bakterier fra din partner, men et toiletbesøg efter sex skyller nemt de værste bakterier væk.

LÆS OGSÅ: Sådan forebygger du blærebetændelse 

2. Tør dig forsigtigt

God hygiejne er alfa omega efter sex, hvor din vagina er mere udsat for, at bakterier kan trænge ind. Tør dig forsigtigt i skridtet med en fugtig vaskeklud, men undgå at bruge sæbe med en høj pH-værdi. En god idé er også at tørre bagud, så du undgår, at bakterierne vandrer op gennem urinrøret. 

3. Tag rent undertøj på

Selv om dine brugte trusser er lige ved hånden, så tag gerne et par rene på, så du hæmmer bakterierne i at vokse. Men undgå tætsiddende og syntetisk undertøj, da det holder fugten inde og øger risikoen for svamp.

4. Spis en skål yoghurt

Yoghurt har et højt indhold af mælkesyrebakterier, som kan forebygge svampeinfektioner. Snupper du en skål yoghurt efter sex, kan du genoprette din naturlige bakteriesammensætning dernede. Og hvem ved, måske det kan give dig energi til en tur mere?

Sunde ambitioner for 2021? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: