Frustreret kvinde i seng

Jo mere sex I har, jo bedre er det for parforholdet. Men i en travl hverdag kan man dog nemt komme til at glemme hinanden.

© iStock

3 grunde til, at du ikke har lyst til sex

Dine tanker har enorm betydning for din lyst til sex. Læs her, hvad der spiller ind på sexlysten, og få tips til at genfinde gnisten for dig og din partner.

22. marts 2017 af Maria Albøg Jespersen

”Ikke i aften, skat!”

Det er helt normalt at miste sexlysten i perioder. Faktisk oplever hver anden kvinde at have mindre lyst til sex end deres partner.

Med et par simple tricks kan du dog nemt genvinde sexlysten. Læs her, hvordan du bærer dig ad, uanset hvad der er udfordringen for dig.

1. Du er for udmattet

Efter en lang og krævende dag med mange pligter og planer er sex langt fra din første prioritet. I stedet falder du i søvn, så snart dit hoved rammer puden.

Tip: Dyrk sex på andre tidspunkter, fx om morgenen, selvom det måske ikke er det første, du tænker på og har lyst til. Husk på, at lysten nok skal indfinde sig, efterhånden som I kommer i gang.

2. Du er stresset

Job, børn, træning, huslige pligter og sociale aktiviteter kvæler dig for energi. Du er presset på alle fronter, og sex kan du slet ikke overskue.

Tip: Du må arbejde på at slippe kontrollen. Måske har du påtaget dig chefrollen for det hele derhjemme, og så kan være på tide at overlade noget af ansvaret til din partner. Du kan også forsøge dig med yoga eller meditation. Det modvirker stress og gør dig bedre til at nyde nuet.

3. Du har det dårligt med din krop

”Mine lår er for store, min mave for blød – og hvad med appelsinhuden?” Negative tanker om din krop fylder i din bevidsthed og spænder ben for lysten til at give dig hen.

Tip: Fokusér på den del af din krop, du er mest glad for, og prøv at lade resten være. Tænk på dig selv som en total sexet kvinde, og han vil med garanti tænde på din nye selvtillid.

Sex er både sundt og sjovt. Men det kan også være svært at snakke om. Her vender vi en række emner inden for sex, så du kan have et sundt og sjovt sexliv.

Kilde: health.com

Sunde ambitioner for 2021? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvad er din vigtigste grund til at træne?

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: