Sådan forebygger og plejer du meget tør eller atopisk hud

Se de gyldne råd til en hud i balance, så du kan fokusere på det allervigtigste; dit sportsliv.

27. februar 2018 af Benjamin Creative for DUCRAY

Som det aktive sportsmenneske du er, hopper du sikkert ekstra meget under bruseren eller løber ude i kulden. Det gør dog også din hud sårbar for udtørring, som kan medføre revner og kløe. Heldigvis kan du gøre noget ved problemet med en god og nærende creme. Tjek disse råd:

1. Bad med det samme efter din sport

Det er selvfølgelig vigtigt at få renset huden så hurtigt som muligt efter din sport, men gør det kort og godt – gerne i lunkent vand, da mange og lange varme bade vasker hudens eget fedtlag væk (som hjælper med at beskytte mod ydre påvirkninger).

2. Vask dig med milde sæbeprodukter

Brug sæber, der ikke irriterer huden unødigt og giver fugt (de bør være milde og parfumefri), og lad være med at dosere mere end højst nødvendigt. Undgå desuden at sæben sidder for længe på kroppen, husk at skylle det hele af (og spring helt over karbade med sæbe). 

3. Brug en nærende og parfumefri rens og creme

Brug en rens i badet, der tilfører fugt, for at modarbejde den udtørrende effekt af badet. Bagefter bør du altid smøre dig ind i en nærende og parfumefri creme. På dette tidspunkt tager huden nemlig bedst imod alle de gode fedtstoffer i cremen. Fugt er supervigtigt, da tør hud kan sprække og således være mere sårbar fra irritanter og ultimativt; eksemudbrud.

Nærende plejeprodukter til meget tør og/eller atopisk hud. Find dem på apoteket: Dexyane Gel, 400 ml. 165 kr., Dexyane Creme, 400 ml., 249 kr., Dexyane Balm, 400 ml., 249 kr. Se mere på Dexyane.Ducray.dk.

Hvad du kan bruge, hvis du har fået eksem

Ducray Dexyane MeD er dokumenteret eksembehandling til kroppen og ansigtet. Du kan bruge cremen alene ved milde eksemudbrud eller i kombination med den behandling, som din læge i øvrigt anbefaler. Har du fået eksem, er det altid en god idé at gå til lægen, men du kan heldigvis gøre noget ved problemet lige med det samme med Ducray Dexyane MeD. Den fås receptfrit på apoteket og lindrer kløen, reducerer udslæt, plejer huden og skaber en beskyttende barriere mod ydre påvirkninger.

Kilder: videnscenterforallergi.dk, astma-allergi.dk, Pierre Fabre Dermo-Cosmètique Nordic 

Sunde ambitioner for 2021? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: