Annonce

Rejseinspiration, mens vi venter: En ny måde at opleve Thailand på – med fokus på sundhed

Thailand er mere end smukke strande, krystalklart vand og et intenst natteliv. Landet er også et af verdens førende rejsemål for spaophold og et fortræffeligt valg til dig, der søger indre harmoni. Hvad siger du til SUP-yoga i solnedgangen eller et meditationsretreat i et buddhistisk skovkloster?

Thailand er mere end smukke strande, krystalklart vand og et intenst natteliv. Landet er også kendt som et af verdens førende rejsemål for spaophold og et fortræffeligt valg til dig, der søger indre harmoni. Hvad siger du til SUP-yoga i solnedgangen eller et meditationsretreat i et buddhistisk skovkloster?

Normalt – når coronavirus ikke huserer – besøger hundredetusindvis af rejsende hvert år Thailand for at blive puslet om, slappe af og finde indre ro. Det populære rejsemål er kendt som et af de største sundhedsrejsemål, og her findes et bredt udvalg af oplevelser. Servicen er desuden både venlig og af et højt niveau.

Landet har klaret coronapandemien rigtig godt og har nu forberedt sig grundigt på at kunne byde turister velkommen igen efter covid-19 på en god og sikker måde. En ny certificering skal vise, hvilke hoteller, spaer, restauranter med mere der lever op til kravene til hygiejne og renlighed.

Så mens du venter på, at verden åbner op og igen er et sikkert sted at rejse rundt, så kan du jo forberede den næste selvforkælelses-rejse. Hvad skal du vælge, og hvor i landet skal du tage hen? Det afhænger helt af, hvad du er ude efter. Er du mest interesseret i afslappende spabehandlinger, yoga og meditation – så kommer her lidt inspiration.

© Thailand Tourism

Spaophold

Rejser og hoteller over hele Thailand tilbyder et væld af spaoplevelser. Alt fra traditionel thailandsk massage og aromaterapi til traditionel kinesisk medicin, Ayurveda, homøopati og andre tjenester.

Thann Wellness Destination er et luksuriøst kursted omgivet af frodige haver i Bangsai-distriktet i Ayutthaya, som står på UNESCOs verdensarvsliste.

I hovedstaden Bangkok kan du besøge Kashikiri Onsen and Spa – en spa i japansk stil. Her anvendes tre typer mineralvand. Den mest fremtrædende er soda onsen, som stimulerer blodcirkulationen og sænker blodtrykket, samtidig med at huden får nyt liv.

© Thailand Tourism

Yoga

Der er noget for både nybegyndere og eksperter i Thailand. Læg nogle dages yogaophold ind i din ferierejse eller dedikér hele rejsen til yoga.

Du kan dyrke yoga på stranden eller måske prøve SUP-yoga på havet – en stadig mere populær udendørsaktivitet, som kombinerer yoga med Stand-Up Paddle Boarding, SUP.

Meditation og mindfulness

Hvis du vil lære at være nærværende og opnå følelsesmæssig balance, passer et meditationsretreat godt til dig. Der er meditationscentre i alle dele af Thailand.

Wat Pa Tam Wua er et buddhistisk skovkloster i det nordlige Thailand og byder velkommen til gæster, der vil lære mere om buddhismen, deltage i daglige åndelige metoder og blive mere opmærksomme, fokuserede og glade.

På Kamalaya på den populære ø Koh Samui får du som gæst en gennemgang af dine fysiske, emotionelle og åndelige behov og en passende blanding af behandlinger, som passer til netop dig.

Fakta: SHA-certificering

– Amazing Thailand Safety and Health Administration-certificering (SHA) er udviklet for, at turister skal føle sig sikre ved at rejse til Thailand efter covid-19.

– Certificerede restauranter, spaer, hoteller, shoppingcentre med mere skal følge strenge retningslinjer for blandt andet hygiejne og sundhed.

– Certificerede virksomheder inden for sundhed og skønhed skal for eksempel tage temperaturen på medarbejderne, desinficere massageborde og andre overflader og sørge for, at både medarbejdere og kunder bruger værnemidler.

– Også som kunde skal du være forberedt på, at det sted, du besøger, måler din kropstemperatur.

– Certificeringen er udviklet i et samarbejde mellem Tourism Authority of Thailand, Ministry of Tourism and Sports, Ministry of Public Health, Board of Trade of Thailand og thailandske turistoperatører.