Kvinde smugspiser chokolade.

Slut med at gå amok i chokolade. Tænk blot på en skov, og trangen vil forsvinde. 

© iStock

Tænk på en skov og stop din chokoladetrang

Se, hvad du skal gøre, så snart du får lyst til chokolade!

22. marts 2017 af Inge Eriksen

Når først lysten til chokolade banker på din hoveddør, kan det være næsten umuligt at få den til at forsvinde igen. Men nu har australske forskere knækket koden.

Tricket er, at du, så snart chokoladetrangen dukker op, begynder at tænke på noget andet rart, der stimulerer dig. Fx at du går en dejlig tur i skoven .

Forskerne fra Flinders University i Australien tog udgangspunkt i teorien om, at hvis vi får lyst til noget, fx chokolade, så forstærkes denne lyst, hvis vi samtidig har mentale billeder af lækkert chokolade.

Tænk på noget rart

På baggrund af dette satte forskerne to forsøg i gang. Et forsøg, hvor forskerne opfordrede forsøgspersonerne til at distancere sig fra tankerne om chokolade. Og et forsøg, hvor deltagerne blev bedt om at forestille sig, at de blev stimuleret af noget andet rart som fx en gåtur i skoven.

Deltagernes tanker om chokolade blev målt både før og efter de to forsøg. Begge metoder viste sig at virke, men den sidste metode var særligt effektiv hos de personer, der ofte havde voldsom chokoladetrang og som gerne ville af med denne trang.

Reagér med det samme

Såååå, næste gang du får en voldsom trang til Marabou eller lignende, gælder det altså om mentalt at flygte ud i skoven, så snart trangen dukker op. 

Det med tiden er vigtigt. Forskerne understreger nemlig, at metoden er mest effektiv, hvis du distraherer din chokoladetrang, så snart du mærker den første gang.

De australske forskningsresultater er offentliggjort i tidsskriftet Appetite. 

Sunde ambitioner for 2018? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler