To kvinder tager selfie

Det kan bl.a. sige noget om din mentale tilstand, om der er få eller mange personer på dine billeder.

© Colourbox

Så meget afslører din Instagram-profil om din sundhed

De billeder, du deler på de sociale medier, fortæller meget mere om din mentale sundhed, end du måske selv er klar over.

29. august 2016 af Cecilie Dumanski

En amerikansk undersøgelse, der baserer sig på næsten 44.000 Instagram-billeder og 166 frivillige, viser, at der er en klar sammenhæng mellem din mentale sundhed og de redigerings-filtre, du bruger, når du deler billeder på de sociale medier.

Faktisk kan billedredigeringen fortælle, om du lider af en depression – endda længe før du selv eller din læge kan nå at diagnosticere det. 

Blå, grå og mørke filtre er de værste

Undersøgelsen viste, at de frivillige, som delte billeder i blå, grå og mørke nuancer, ofte havde depressive tendenser. De filtre, der her typisk blev brugt, var ‘Willow’, ‘Crema’ og ‘Inkwell’, hvor sidstnævnte klart var den foretrukne.

Modsat delte de ikke-deprimerede frivillige mere farverige billeder med filtrene ‘Hefe’, ‘X-pro ll’ og ‘Valencia’, hvor sidstnævnte igen fremstod som favorit.

Desuden delte de ikke-deprimerede frivillige typisk billeder med flere ansigter, mens de deprimerede generelt havde færre ansigter på billederne. Et klassisk eksempel på, at personer med depression interagerer mindre i større sociale sammenhænge.

Hurtigere diagnosticering

Forskernes håb med undersøgelsen er, at de ud fra særligt Instagram-billeder nu hurtigere kan diagnosticere og hjælpe deprimerede og ulykkelige mennesker.

Det er vigtigt at understrege, at man ikke altid kan bedømme folks mentale sundhed ud fra de billeder, de deler på Instagram og andre sociale medier.

Sunde ambitioner for 2020? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor vil du helst tilbringe sommerferien?


I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: