Kvinde med et æble i den ene hånd og en kage i den anden
© Colourbox

Disse lyde øger din appetit

Har du nogensinde overvejet, at lyde faktisk kan påvirke din appetit? Nej, vel? Så læs med her!

12. april 2016 af Anja Bruneskjold

Du troede måske, at det kun var lyden af bacon eller en anden sydende livret i gryden, der kunne få mundvandet til at løbe. Men ny forskning viser, at andre lyde kan påvirke din appetit meget mere, end du måske lige er klar over.

Det viser sig nemlig, at man, hvis man indtager sin mad i larmende omgivelser, fx foran tv’et eller ved radioen, kan have tendens til at smide mere indenbords, end det egentlig var meningen.

Men det er ikke det mest overraskende. Ny forskning tyder nemlig på, at du ved fx at tygge på noget, der knaser, faktisk også kommer til at indtage mere, end du egentlig behøver. Årsagen er, at du ikke kan høre dig selv tygge maden. Knasende mad overdøver altså den egentlige tygge-lyd og bliver i stedet til larm.

Heldigvis kan du ved at være bevidst omkring larm eller knase-lyde, mens du spiser, sagtens forhindre dig selv i at spise for meget.

Forskere bag undersøgelsen peger altså på, at folk bør være mere opmærksomme på lyden af deres mad, når de spiser. Både for at være til stede og få det optimale ud af madoplevelsen, men også for at have fokus på, hvor meget mad man egentlig spiser.

Sunde ambitioner for 2020? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor vil du helst tilbringe sommerferien?


I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: