Hvis du synes, at maden fra din mors kødgryder altid smager himmelsk, er det ikke nødvendigvis fordi hun er en mesterkok. Det skyldes nærmere, at hendes hemmelige ingrediens er kærlighed.
Den hemmelige ingrediens
I et nyt forsøg viser det sig nemlig, at mad faktisk smager bedre, når vi føler, den er lavet med kærlighed. I studiet fik to testgrupper serveret identiske måltider, men under forskellige omstændigheder.
Den første gruppe fik serveret maden i en hyggeligt indrettet rum og med besked om, at maden var tilberedt med stor omhu og ud fra særlige familieopskrifter. Den anden gruppe blev derimod placeret i et sparsomt indrettet lokale og uden nogen information om madlavningen.
Resultatet
Selvom måltiderne var ens, var der tydelig forskel på oplevelsen hos de to grupper.
Deltagerne blev bedt om at vurdere middagen på en skala fra 1-5, og her scorede maden hele 4,3 i gruppen, som troede på, at maden var lavet med kærlighed. I den anden gruppe kunne middagen kun svinge sig op på 3,4 på skalaen.