Kvinde, der slapper af

Ser du glasset halvtomt eller halvfyldt? Og hvor god er du til at håndtere stressede situationer? Det er afgørende for din livskvalitet.

© iStock

5 egenskaber, der garanterer dig en bedre livskvalitet

Dine personlighedstræk har kæmpe indflydelse på din livskvalitet. Læs her, hvilke fem karaktertræk der ifølge forskning fører til et bedre liv.

17. maj 2017 af Maria Albøg Jespersen

Amerikanske forskere har fundet opskriften på det gode liv. I hvert fald har en nylig undersøgelse fra University of Southern California konkluderet, hvilke karaktertræk der fører til et lykkeligt liv.

Baseret på svar fra over 8.000 voksne fandt forskerne, at egenskaber som fx optimisme og mod spiller en kæmpe rolle for vores trivsel.

Jo flere af egenskaberne som deltagerne havde, jo højere indkomst havde de - ligesom at de havde flere nære venskaber og var mindre syge. Læs med, og se, hvor mange af karaktertrækkene du besidder.

Kender du de første symptomer på demens?

1. Du har en god arbejdsetik

Hvis du godt kan lide at få tingene gjort ordentligt, er du tættere på succes, end du tror. Desuden har forskning vist, at samvittighedsfulde mennesker har en tendens til at leve længere, skriver Business Insider.

2. Du er optimistisk

Det kan godt betale sig at anskue glasset halvfyldt, ligesom 25 pct. af de adspurgte deltagere gør.

3. Du tager chancer

Hvor intet vover, intet vinder, lyder en velkendt talemåde. Alligevel blev kun en femtedel af de adspurgte karakteriseret som modige.

4. Du er god til at bevare roen

Det siger næsten sig selv, at det er godt at kunne holde mængden af stresshormoner nede. Omkring 33 pct. af de adspurgte blev karakteriseret som følelsesmæssige stabile.

5. Du emmer af kontrol

Føler du, at du har kontrol over, hvad der sker i de fleste situationer? Så er du med stor sandsynlighed også mere tilfreds med dit liv. Med en forekomst på 41 pct. var dette det mest almindelige karaktertræk i undersøgelsen.

Kilder: Prodeceedings of the National Academy of Sciences og Business Insider

Sunde ambitioner for 2021? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: