Kvinde og mand smiler til hinanden.

Læs eksperternes bud på, hvad der får jeres kærlighed til at vare ved.  

© iStock

4 tegn på, at dit parforhold vil holde

Er I det perfekte match? Det tyder det på, hvis I kan sige ja til disse 4 ting.

22. maj 2017 af Jeanette Linder

I begyndelsen kunne I sikkert ikke holde fingrene fra hinanden, men efter mange års parforhold kan der let gå joggingdragt og Netflix i den. Men bare rolig - det betyder ikke, at forholdet er dødt. Hvis I kan nikke genkendende til disse fire ting, er det ifølge eksperter tegn på, at jeres kærlighed overvinder alt.

1. I har samme værdier

I kan sagtens være uenige om mange ting – det vigtigste er, at I har de grundlæggende værdier på plads. Studier viser, at jo mere ens I tænker omkring store emner som økonomi, religion og børneopdragelse, jo større chance er der for, at I holder sammen.

2. I viser jeres kærlighed hver dag

I behøver ikke altid den helt store romantiske surprisedate for at holde gryden i kog i parforholdet. Det er endnu bedre, hvis I udtrykker jeres kærlighed dagligt gennem små handlinger og søde ord. Fx at lave kaffe til den anden hver morgen eller fortælle din partner, at han ser godt ud i sin nye skjorte.

3. I taler om problemerne

Intet parforhold uden problemer. Det afgørende er, hvad I gør ved dem. Der er klart sundest for forholdet at snakke åbent om problemerne i stedet for at ignorere dem. Det er måske hårdt i øjeblikket, men det vil blot styrke jeres bånd endnu mere på længere sigt.

4. I fører ikke regnskab

”Du var ude med vennerne fem gange i sidste måned, og jeg var kun ude én gang!”. Drop straks den tankegang. Det gør intet godt for forholdet at føre regnskab over, hvad I gør for hinanden, og hvem det tager opvasken mest. Tænk hellere positivt, og glæd jer over, at I kan hjælpe hinanden.

Sunde ambitioner for 2021? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor ofte laver du mad fra bunden?

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: