© Thomas Dahl

“Overgangsalderen er ikke en undskyldning for at undgå træning”

For Line Baun Danielsen er der ikke grund til at skamme sig over overgangsalderen. Selv er hun begyndt på det hormonfri kosttilskud Femarelle for at gøre forandringen nemmere.

12. september 2018 af Benjamin Native Studio for Femaralle

Kender du til hedeture, ømme led, mindsket sexlyst og mindre energi? Så er du ikke alene. Når overgangsalderen rammer, kan den både være ledsaget af de fysiske symptomer og den tabubelagte følelse af at stå alene med forandringen af kroppen og måske endda følelsen af at miste sin kvindelighed.

Drob tabuet

En undersøgelse foretaget af Femarelle viser, at 49 procent af svenske og danske kvinder ikke taler om deres overgangsalder – heller ikke med deres partnere. 

Der er altså god grund til at sætte fokus på og afmystificere tabuerne omkring overgangsalderen, og netop tabuet vil 56-årige journalist og blogger Line Baun Danielsen gøre op med. Ifølge Line er det vigtigt at huske, at livet ikke ender med overgangsalderen:

 “For mig er det vigtigt at gøre overgangsalderen mindre skamfuld. Ved at tale åbent om det og dele vores historier kan vi nemlig gå fra at være pinligt berørte til at grine ad det sammen – velvidende at vi ikke er alene med det.”   

Kom afsted og mød andre 

Men med overgangsalderen pustende i nakken kan det være svært at holde fast i energien til at træne, når den dyrebare søvn bliver forstyrret af afbrudt søvn og nattesved. Men for Line er træningen netop derfor et vigtigt element i hverdagen.

“Ikke alene bliver dine muskler brugt og dine knogler belastet på den rigtige måde. Du kommer også ud og møder andre, der måske har det ligesom dig.”

Kosttilskud uden hormoner

For at gøre andre kvinder opmærksomme på, at overgangsalderen ikke er en stopklods, er Line også indtrådt i rollen som ambassadør for Femarelle, som er et hormonfrit kosttilskud til kvinder før, under og efter klimakteriet. Et kosttilskud, som hun også selv benytter sig af nu, hvor hun efter fem år har lagt hormonerne på hylden til fordel for Femarelle.

Femarelle anbefales af den Internationale Gynækologiske Forening som førstevalgsbehandling til kvinder i overgangsalderen og har en dokumenteret effekt på symptomer som blandt andet hedeture og træthed. 

© Femarelle

Du kan forebygge med Femarelle Rejuvenate i 40’erne, hvor din krop kan have glæde af vitamin B2 mod træthed og biotin, der hjælper dit stofskifte.

© Femarelle

Når overgangsalderen for alvor sætter ind, går du over til Femarelle Recharge, der ud over DT56a også indeholder vitamin B6, der hjælper med at regulere den heftige hormonaktivitet i din krop. Test viser, at tre ud af fire kvinder oplever, at deres hedeture og træthed aftager, nå de bruger Femarelle i denne fase.

© Femarelle

Til perioden efter overgangsalderen kan du benytte Femarelle Unstoppable, hvor du har ekstra brug for D-vitamin, kalk og biotin til dine knogler og slimhinder.

Du kan købe kosttilskudet Femarelle i Matas og udvalgte helsekostbutikker, apoteker og webshops.

Sunde ambitioner for 2018? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler