Miniguide: Sund tropeferie på Fuerteventura

Yoga, kitesurfing og superfood. Prøv de her idéer til den ultimative strandferie på den kanariske ø med det lækre klima.

1. september 2017 af kommerciel redaktion for SAS

320 solskinsdage om året, 150 kilometer palmestrand... Kanariske Fuerteventura er super-øen, når vil væk fra hverdagen uden at gå ned på din sunde livsstil, for her er uanede muligheder i forhold til både træningsoplevelser og mad, der booster din krop. Det bedste af det hele? Du behøver ikke at købe pakkerejser dertil. SAS åbner nemlig snart en direkte rute, så du nu får endnu nemmere ved selv at strikke turen sammen!

Her får du lidt inspiration: 

Fuerteventura er kendt for sit krystalklare vand. Prøv snorkeling i en af de naturlige (og helt instagram-rigtige) pools; Puertito de Lobos eller Aguas Verdes.

Advertisement

Fuerteventura er berømt for at  at have "en strand til alle". Tjek listen her med beskrivelser af alle øens strande (fra type af sand til beliggenhed).

  • Flyv direkte med SAS

Spring pakkerejsen over, og book en billig flybillet via SAS, som åbner en direkte lørdagsrute fra København fra d. 14. oktober. Rejser du til ’Europas Hawaii’ med SAS får du desuden flere fordele; du kan selv vælge dit sæde, får serveret kaffe og te ombord, har mulighed for at læse dagens avis via den gratis SAS-app, som du kan downloade her, og selvfølgelig at score EuroBonus-points.

Tip! Booker du en SAS Go-billet, er 23 kilo baggage allerede med i prisen.

  • Yoga overalt

Foran havet, på et bjerg eller noget helt tredje. Det fantastiske klima på Fuerteventura gør det til et sandt yoga-paradis, hvor det er oplagt at bruge yogamåtten udendørs i den skønne natur, og du kan møde nogle af verdens mest anerkendte yogier her (udover at komme helt i zen).

Tip! Prøv 'yoga-terapi' hos Namaste Yoga, som kan hjælpe med alt lige fra vægttab til at reducere stress og at skabe balance i stofskiftet. Du kan kombinere timerne med Ayurveda-behandlinger.

  • 'Hemmelige' bølger og kun for kvinder

Den østlige og nordlige side af Fuerteventura er populære kitesurfingsteder, men er du mere til de mennesketomme strande, så prøv den vestlige side. En virkelig fin oplevelse, hvis du allerede er øvet og bare gerne vil tæmme dragen uden en masse turister plaskende omkring dig. Om sommeren kan der (under de rigtige vindforhold) desuden være ret gode begynderbølger, som ikke er for høje.


Tip! Få et overblik over øens mest roste surfspots her eller tilmeld dig en girls-only surf camp på Flag Beach her

Det varierede landsskab på Fuerteventura er perfekt til cykling, løb og trekking. Her kan du hente et kort over øens markerede naturstier. 

E-bike i det smukkeste landskab

Brug en feriedag på at udforske øen fra en e-bike. Det geniale ved cyklerne er, at du kan selv bestemme, hvor meget muskelkraft, du vil investere (og hvornår). På den måde kommer du vidt omkring og har mulighed for at udforske alt lige fra toppen af en vulkan til de mange snoede landeveje langs med vandet. 

Tip! Volcano Bike lejer sportscykler ud til alle øens forhold og guider til enestående steder i naturen.

Spis dig til mere energi

Giv kroppen et dejligt skud energi på naturlig vis med superfood fra et vegansk eller vegetarisk måltid med friske grøntsager sprængfyldt med vitaminer. Fuerteventura har mange sunde alternativer til fed feriemad, og i de små fiskerlandsbyer med charmerende skæve gader, finder du selvfølgelig også restauranter med friskfanget fisk på menuen, så du får din dagelige omega-3.


Tip! Prøv Baobab Juice Bar Casa Vegetariana
Corralejo, som byder på de mest fantastiske juicer og smoothies. Husk også at smage den grønne 'bio-burger'.

Bo unikt (og sov godt)

Styr udenom resorts med børnevrimmel og gæster, der fester. Book et privat sted, hvor der kan chilles i hængekøjen under stjernerne og soves fantastisk godt om natten. Kvalitetssøvn hjælper musklerne med at præstere optimalt dagen derpå og at reparere de små skader i musklerne, der er opstået i forbindelse med dagens træning.

Tip! Airbnb Fuerteventura er det helt rigtige site at finde en unik lejebolig med fred, ro og udsigt til alt lige fra bjerge til laguner og røde solnedgange.

  • Sig farvel med at aaaaah....

Vi glemmer det tit i hverdagen, så udnyt chancen: Få masseret de trætte feriemuskler godt igennem, inden turen går hjem til Danmark igen. Den sunde forkælelse vil stimulere dit blodomløb, hjælpe kroppen med at udskille affaldsstoffer og kan bl.a. også være med til at reducere PMS eller menopause-symptomer. 

Tip! Prøv Soul Massage, der er helt amazing, men kun koster halvdelen af, hvad det vil koste på et hotel eller resort.

Sunde ambitioner for 2018? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler