Blond kvinde dyrker mindfulness ved sit skrivebord på arbejdet.

Mindfulness kan gøre underværker, når det kommer til at undgå depression.

© iStock

Skift lykkepillerne ud med mindfulness

Mindfulness behandler depression lige så effektivt som lykkepiller, viser ny forskning – helt uden bivirkninger.

Har du først haft en depression, er der stor risiko for, at du får en igen, hvis ikke du kommer i behandling. Lykkepiller er én måde at behandle på, og nu viser den største undersøgelse på området nogensinde, at mindfulness-baseret behandling er en anden – og lige så effektiv – metode.

De britiske forskere fulgte deltagerne i undersøgelsen i to år og registrerede alle tilbagefald til depression. 47% af deltagerne på lykkepiller måtte ned og bide i græsset igen, mens det gjaldt for 44%, der blev behandlet med mindfulness.

LÆS OGSÅ: 10 symptomer på du lider af depression

Selvom mindfulness-patienterne klarede sig en my bedre, er forskellen statistisk set så lille, at forskerne kalder det uafgjort mellem de to behandlingsformer.

Langtidsholdbar behandling

Står man og skal vælge mellem de to behandlingsformer, taler det for den mindfulness-baserede, at den er helt og aldeles uden bivirkninger. Lykkepiller kan have konsekvenser som vægtøgning, nedsat sexlyst, svimmelhed og afhængighed.

Samtidig ser mindfulness ud til at være et langtidsholdbart valg. Terapien bygger nemlig hjernen om og får fire områder i hjernen til at vokse, bl.a. det område, der regulerer vores følelser, og påvirker, hvordan vi opfatter sig selv.

Sunde ambitioner for 2020? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvilket sundt råd har du sværest ved at følge?


I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: