Lad ikke eksem styre dit barns sportsliv

Det er godt for sundheden og selvtilliden at dyrke motion. Men mange børn mister lysten, hvis de lider af eksem. Se her, hvordan du kan hjælpe

22. marts 2018 af Benjamin Native Studio for DUCRAY

Atopisk eksem, som populært kaldes børneeksem, er en arvelig hudsygdom, der rammer op til 25 % af børn under 7 år og ca. 18 % af børn i alderen 7-16. I de fleste tilfælde forsvinder børneeksem med alderen, men forinden kan du som forælder gøre en positiv forskel for ikke at lade eksemet spolere barnets frihedsfølelse.

Se her, hvordan du kan hjælpe ham eller hende med et aktivt liv:

  • Prøv receptfri eksembehandling

Det er en god idé at besøge lægen første gang, du konstaterer børneeksem, eller hvis eksemet forværres, men derudover kan du selv behandle med Dexyane MeD fra Ducray. Cremen reducerer også den stærke kløe og smerterne, som kan være forstyrrende døgnet rundt.

  • Lær dit barn at pleje huden

Eksem skyldes en svækket hudbarriere, derfor er det vigtigt at styrke den dagligt med hudpleje, som også minimerer risikoen for eksemudbrud. Hjælp dit barn med at få nogle gode vaner. Huden skal smøres ind i en god og nærende fugtighedscreme en til to gange dagligt for at modvirke udtørring. Derudover hjælper det at  bruge milde, fugtgivende og parfumefri renseprodukter.

Tip: Kig efter milde, parfumefri og nærende plejeprodukter på apoteket: Dexyane Gel, 400 ml. 165 kr., Dexyane Creme, 400 ml., 249 kr., Dexyane Balm, 400 ml., 249 kr. Se mere på Dexyane.Ducray.dk.

  • Klæd barnet rigtigt på 

Sved er en trigger i forhold til eksemkløe, så derfor er det en stor hjælp at give barnet sportstøj på, som huden kan ånde i. Blødt bomuld, løst og gerne med mesh-materiale eller lignende, dvs. åndehuller, som kropsvarmen kan fordampe ud igennem.

  • Vær en positiv rollemodel

Udslæt i ansigtet og på kroppen kan afholde dit barn fra at dyrke holdsport af ren og skær bekymring over, hvad andre mon tænker. Kom derfor selv op fra sofaen og lav noget sporty med dit barn. Det udløser stressbekæmpende endorfiner, der kan hjælpe barnet med at føle sig bedre tilpas.

Kilder: videnscenterforallergi.dk, sygeboern.dk, Pierre Fabre Dermo-Cosmètique Nordic

Sunde ambitioner for 2020? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: