MALIN: Jeg holder brysterne tæt til kroppen og passer på dem, så godt jeg kan. Hvordan de ser ud, er faktisk mindre vigtigt...

Træning er mine brysters bedste våben

"Jeg kan godt blive lidt rådvild omkring, hvad jeg skal stoppe i munden for at undgå kræft. Men ét er klart – træning, det virker!”

6. oktober 2011

Når jeg og mine veninder taler om bryster, er det ofte med et æstetisk fokus. Vi beklager os over størrelse og form – for store, for små, for slappe eller måske for uens. Men det er ikke bare ord, brysterne er så vigtige, at vi også skrider til handling.

En veninde var træt af sine små bryster og fik dem gjort større, mens en anden opgav kampen mod sine store bryster og fik dem gjort mindre.


Vi glemmer det vigtigste

Men vi, alle kvinder omkring de 30, glemmer jo det vigtigste. For hvem tænker på, hvordan brysterne ser ud den dag, hvor de sætter vores liv på spil? Jeg tvivler på, der findes en eneste kvinde, som er blevet ramt af brystkræft, der bekymrer sig over, hvor pæne hendes bryster ser ud.

En undersøgelse blandt jer brugere her på iform.dk viste, at størstedelen af os ikke tænker på brystkræft, hvilket er et klassisk ”det sker for andre – ikke for mig”-ræsonnement som faktisk kan koste os livet. For det er ikke kun, når vi bliver ramt af sygdommen, at vi skal begynde at tage os af vores bryster – det er NU.

I oktober kører Kræftens Bekæmpelse sin årlige lyserøde sløjfe-kampagne for at gøre opmærksom på sygdommen, som rammer 1 ud af 9 kvinder et tidspunkt i livet. På iform.dk sætter vi fokus på, hvordan vi bedst kan forebygge sygdommen gennem kost og træning.

I FORM guider

Der kommer hele tiden ny forskning om, hvad vi skal spise eller ikke spise for at undgå den frygtede sygdom, kræft. Udviklingen inden for dette forskningsområde overvåges af vores kyndige eksperter på I FORM. De evaluerer og vejleder jer til de bedste valg i hvert nummer af bladet. Men en ting er sikker: træning er et meget stærkt våben i kampen mod brystkræft, det bekræftes af studier fra de sidste 25 år. Selv om man kan blive rådvild omkring, hvad man skal stoppe i munden, er det krystalklart - træne, det skal vi!

Sunde ambitioner for 2018? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler