Kål mod kræft

Du bliver hvad du spiser, og forskning tyder på, at især kålelskere har en fordel, når det gælder kampen mod kræft.

2. januar 2014 af I FORM

De fleste kåltyper indeholder stoffer, som beskytter mod kræft. Her er kålfamiliens hitliste, når det gælder indholdet af såkaldte glucosinolater, der kan omdannes til det kræftbekæmpende stof sulforafan. Hvis du ikke kan lide broccoli eller ikke kan opdrive spirerne, er rosenkål et fabelagtigt valg.

Sund med sulforafan

Indhold af glucosinolater pr. 100 gram., ifølge Linus Pauling Institute ved Oregon State University

  • Broccolispirer: 900 mg
  • Rosenkål: 236 mg
  • Grønkål: 100 mg
  • Savoykål: 78 mg
  • Rødkål: 64 mg
  • Broccoli: 61 mg (men med stor variation)
  • Blomkål: 44 mg

LÆS OGSÅ: 9 sunde og lækre rødkålssalater

Sunde ambitioner for 2020? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor gør du størst indsats for klimaet?


I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: