Folat sænker kræftrisiko med 75%

Hører cornflakes, asparges og peanuts til dine livretter, så er du allerede udstyret med de bedste våbner mod kræft i bugspytkirtlen. Fælles for netop disse madvarer er nemlig, at de alle indeholder masser af folat.

1. marts 2010 af I FORM

Den svenske undersøgelse, der er kommet frem til resultatet, brugte data fra 80.000 personer, og dommen var klar. Personer, der spiser op til 350 mikrogram folat om dagen, har 75 pct. lavere risiko for at udvikle kræft i bugspytkirtlen end personer, der får mindre end 200 mikrogram folat om dagen.

Men frygt ikke fremtidige pilleorgier, for folat skal optages gennem kosten og ikke gennem kosttilskud. Dermed får du endnu en sund gevinst ud af dine måltider.

5 folatbomber pr. 100 gram:

  • Cornflakes 223 mikrogram
  • Asparges 150 mikrogram
  • Grøn salat 142 mikrogram
  • Peanuts 124 mikrogram
  • Avocado 91 mikrogram

Sunde ambitioner for 2018? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler