Kvinder holder kop

Temperaturen på din kaffe kan afgøre om den er sund eller usund

© iStock

Derfor skal du lade din kaffe køle af

En brændt tunge ikke det eneste, du risikerer ved at drikke skoldhed kaffe.

12. juli 2016

Vi er mange, der begynder dagen med en dejlig varm kop et eller andet. Men hvis du er mest til kaffe eller te, der er skoldhed, så er en brændt tunge ikke det eneste, du risikerer, viser et splinternyt studie, der er blevet offentliggjort i the British Medical Journal.

Et panel af internationale forskere har kigget nærmere på te og kaffes kræftrisiko, og det viser sig, at uanset, hvad du drikker, så øger det risikoen for kræft i spiserøret, hvis væsken er over 65 grader.

Det varme vand kan fremkalde inflammation i spiserøret, hvilket forskerne klassificerer som ligeså kræftfremkaldende som bly, rødt kød og udstødningsgas.

Sådan skal du drikke din morgenkaffe

Inden du hælder din morgenkaffe ud i vasken, så kan vi dog berolige dig med, at både kaffe og te faktisk indeholder stoffer, der modvirker kræft - hvis den altså ikke drikkes for varm.

Da vand som bekendt koger ved 100 grader, så er det en rigtig god ide lige at puste på koppen, tilsætte et sjat mælk eller lade din te eller kaffe stå et par minutter og køle af, før du kaster dig over den. 

Sunde ambitioner for 2018? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler