B6 forebygger kræft

Et skotsk studie viser at du kan nedsætte din risiko for at udvikle kræft, hvis du sørger for at øge dit indtag af B-vitamin.

1. juni 2010 af I FORM

Forskerne interesserer sig meget for B-vitaminernes indvirkning på kræftsygdomme i disse år, og nu viser et skotsk studie, at du kan nedsætte din risiko for at udvikle endetarmskræft, hvis du sørger for at øge dit indtag af B-vitamin.

Undersøgelsen omfatter 5000 mennesker og viser en tæt forbindelse mellem indtaget af B6 og risikoen for kræft i endetarmen - en kræftform, der er i stigning.

Her finder du B6

B6-vitamin finder du især i bananer, nødder, mandler, kornprodukter, bønner, majs, ærter, kartofler, fjerkræ, oksekød, fisk, lever, nyrer, mejeriprodukter og ølgær.

Sunde ambitioner for 2018? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler