fodbold, fodbold fitness, sundhed, sport

Fodboldtræning kan være med til at sænke blodtrykket.

© iStock

Hvilken sport sænker mit blodtryk?

Al træning er godt for hjerte-kar-systemet, men noget er bedre end andet. Se her, hvilken speciel sportsgren, du skal dyrke for at sænke blodtrykket.

Har du let forhøjet blodtryk, bør du overveje at begynde til fodbold. En ny undersøgelse fra Færøernes Universitet og Syddansk Universitet viser, at såkaldt Fodbold Fitness to til tre gange om ugen er ren medicin for kvinder med let forhøjet blodtryk.

I undersøgelsen trak 31 utrænede kvinder mellem 35 og 50 år med let forhøjet blodtryk først lod om, hvorvidt de skulle træne, eller om de skulle være en del af kontrolgruppen og ikke være fysik aktive. 

Hvad skal dit blodtryk helst være? Tjek blodtryks-tabellen og få svar!

Fodbold som medicin

De 19 kvinder, der kom på fodboldholdet, trænede i en time to til tre gange om ugen i et år, og derefter testede forskerene deres helbred og sammenlignede dem med de kvinder, som ikke havde spillet fodbold. 

Fodboldspillerne havde fået lavere blodtryk, lavere fedtprocent, de havde forbedret deres knogletæthed og deres generelle fysiske form var blevet bedre. 

Fodbold fitness

Fodbold Fitness er et koncept, hvor man efter grundig opvarmning har styrke-, balance- og boldøvelser efterfulgt af fodboldspil på små baner. Deltagerne får altså både høj-pulstræning, udholdenhedstræning og styrketræning ud af det. 

Der spilles ikke kampe, og der er fokus på det sjove, sociale og sunde i fodbold. Der er 275 danske fodboldklubber, som har Fodbold Fitness, og der kører pilotprojekter på Færøerne, i Norge, Serbien, England og Brasilien.

Kilde: DBU

GUIDE: Sådan bruger du en blodtryksmåler hjemme

Sunde ambitioner for 2021? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: