God mundhygiejne holder dig rask

Ny forskning viser, at dårlig mundhygiejne indvirker på risikoen for at udvikle hjertekarsygdomme.

27. maj 2010

En ny skotsk sundhedsundersøgelse viser, at der er en sammenhæng mellem tandbørstning og risikoen for udvikle hjerte kar sygdomme. Forskerne har analyseret data fra over 11.000 voksne.

Personer, der har dårlig mundhygiejne har en øget risiko for hjertesygdomme i forhold til dem, der børste deres tænder to gange om dagen, konstaterer forskning, der er offentliggjort i dag på BMJ.com.

70% større risiko

Deltagerne i undersøgelsen blev spurgt, hvor ofte de besøgte tandlæge og hvor ofte de børstede tænder (to gange om dagen, en gang om dagen eller mindre end en gang om dagen), og forskerne har konstateret, at deltagere, der rapporterede mindre hyppigt tandbørstning, havde en 70% større risiko for hjertesygdom sammenlignet med personer, der børstet deres tænder to gange om dagen. Den generelle risiko er dog forholdsvis lav.

Første undersøgelse med netop det fokus

I de sidste tyve år har der været øget interesse om at undersøge sammenhængen mellem hjerteproblemer og mundsygdomme.

Selv om det er konstateret, at betændelse i kroppen (herunder mund og gummer) spiller en vigtig rolle i opbygningen af tilstoppede blodkar, er dette den første undersøgelse, som har undersøgt, hvorvidt antallet af gange folk børster deres tænder har nogen indflydelse på risikoen for at udvikle hjertesygdom.

LÆS OGSÅ: 8 vigtige spørgsmål om slagtilfælde

Sunde ambitioner for 2020? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor vil du helst tilbringe sommerferien?


I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: