unge kvinder sidder i en bar
© iStock

Derfor skal du ALDRIG sidde med krydsede ben

Er du én af dem, der altid sidder med krydsede ben? Så bør du helt sikkert have dette i tankerne næste gang, du sætter dig godt til rette.

7. marts 2016 af Anja Bruneskjold

Du er måske allerede klar over, at det ikke er sundt for ryggen at sidde med krydsede ben. Det kan nemlig nemt give ømhed eller smerter, fordi den nederste del af rygsøjlen konstant er placeret i en skæv position.

Læs også: Din iPad giver dig nakkesmerter

Men vidste du, at du ved at sidde med krydsede ben ved knæ og lår faktisk kan påvirke dit blodtryk betydeligt, fordi blodet ikke kan flyde frit gennem årerne? Ved netop at sidde med krydsede ben øges blodtrykket markant, og en stor mængde blod bliver derfor sendt tilbage til brystregionen. Derved kommer der et øget pres på hjertet, som skal pumpe hurtigere for at transportere blodet rundt i kroppen – og herved stiger blodtrykket altså.

GUIDE: Sådan bruger du en blodtryksmåler hjemme

Hvordan skal man så sidde? Ifølge eksperter og læger er det smartest kun at krydse benene nede ved fødder og ankler. Her vil presset ikke være nær så voldsomt, og hjertet bliver ikke overbelastet.

Samtidig er det en god idé at skifte siddeposition ofte og huske at rejse sig op. På den måde vil blodet i højere grad, kunne flyde, som det skal.

Sunde ambitioner for 2021? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvad er din vigtigste grund til at træne?

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: