unge kvinder sidder i en bar
© iStock

Derfor skal du ALDRIG sidde med krydsede ben

Er du én af dem, der altid sidder med krydsede ben? Så bør du helt sikkert have dette i tankerne næste gang, du sætter dig godt til rette.

7. marts 2016 af Anja Bruneskjold

Du er måske allerede klar over, at det ikke er sundt for ryggen at sidde med krydsede ben. Det kan nemlig nemt give ømhed eller smerter, fordi den nederste del af rygsøjlen konstant er placeret i en skæv position.

Læs også: Din iPad giver dig nakkesmerter

Men vidste du, at du ved at sidde med krydsede ben ved knæ og lår faktisk kan påvirke dit blodtryk betydeligt, fordi blodet ikke kan flyde frit gennem årerne? Ved netop at sidde med krydsede ben øges blodtrykket markant, og en stor mængde blod bliver derfor sendt tilbage til brystregionen. Derved kommer der et øget pres på hjertet, som skal pumpe hurtigere for at transportere blodet rundt i kroppen – og herved stiger blodtrykket altså.

Hvordan skal man så sidde? Ifølge eksperter og læger er det smartest kun at krydse benene nede ved fødder og ankler. Her vil presset ikke være nær så voldsomt, og hjertet bliver ikke overbelastet.

Samtidig er det en god idé at skifte siddeposition ofte og huske at rejse sig op. På den måde vil blodet i højere grad, kunne flyde, som det skal.

I FORM anbefaler

Hvis du er plaget af skader, er det vigtigt, at både din træning og dit træningstøj er indrettet derefter. For hård belastning eller tøj, der ikke holder dig tilpas varm og tør, kan være med til at få skaden til at blusse unødigt op igen.

Sørg derfor altid for at være klædt på efter vejret. Ved skader i knæ, lyske eller tilbagevendende fibersprængninger er det en god idé at anskaffe sig et par træningstights med fokus på en skæring, der kan støtte dig under din træning.

Disse funktionelle vinterløbetights fra Active Fit sikrer optimal komfort og fitting. Tightsene er i varm og åndbar vinterkvalitet og forsynet med reflekser både foran og bagpå, så du bliver set i mørket. Det svedtransporterende materiale sørger for at holde din krop tør og veltempereret under din træning. Materialet er meget behageligt og med flade sømme, der ikke genererer huden. Derudover er modellen udstyret med en praktisk nøglelomme reflekser og elastik i taljen. Lige nu kan du få de funktionelle tights sammen med 4 numre af I FORM og spare over 600 kroner.

Ja tak, vis mig tilbuddet. 

Sunde ambitioner for 2018? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler