Fødselsdagskage med en masse lys

Vil du øge chancerne for at blive rigtig gammel. Læs med her

© iStock

Verdens ældste kvinde spiser det her hver eneste dag

Emma Morano er med sine 117 somre så vidt vides verdens ældste nulevende menneske, og vi kan afsløre, at det ikke har meget med middelhavskosten at gøre.

6. december 2016

Den italienske kvinde Emma Morano har lige haft fødselsdag. Hun blev 117 år. I den forbindelse har verdenspressen frittet hende for at få opskriften på det lange liv.

Fru Morano forklarer alle os nysgerrige, at hun hver dag spiser op til flere småkager og minimum to æg. Frugt og grønt holder hun sig til gengæld stort set fra.

Det er måske unødvendigt at nævne, men Emmas rekordgode helbred har hun altså snarere opnået på trods af end på grund af den mad, hun spiser. I følge hendes læge har hele den ældre dames familie opnået en høj levealder, så hendes held kan formentlig tilskrives gode gener.

Selv hvis du ikke er blevet begavet med Emma Moranos gener, så er der dog meget, du selv kan gøre, for at øge chancerne for at kunne sætte 117 lys i lagkagen.

Bogorme, aktive og fiskespisere længe leve

Højtuddannede lever længere. En advokat bliver i gennemsnit 8 år ældre end en skraldemand, og bare en halv times boglæsning om ugen øger faktisk levealderen markant.

Du skal dog ikke sidde stille med næsen i bøgerne hele dagen. Fysisk aktive, kan nemlig forvente at leve godt fem år længere, end de der er meget stillesiddende i fritiden. Al motion hjælper.

Når du nu alligevel skal ud og motionere, kan du slå et slag forbi fiskehandleren, for fiskespisere lever nemlig væsentligt længere end folk, der spiser meget kød fra firbenede dyr.

Kilde: women'sHealth

Sunde ambitioner for 2020? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvilket sundt råd har du sværest ved at følge?


I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: