Undgå forkølelse: De værste smittekilder

Kend smittekilderne og undgå forkølelse.

3. november 2011 af I FORM

  • Dine egne hænder er de værste smittekilder overhovedet. Dine hænder vil nemlig typisk “samle virus op” ved berøring af andre menneskers hænder eller fra fx dørhåndtag, telefoner og elevatorknapper. Når du så senere rører ved dit ansigt med hænderne, kommer du til at føre virussen ind i øjne og næse - og så er du smittet! Vask hænder med vand og sæbe, eller rens hænderne med spritgel fra apoteket - så tit som muligt. Masser af undersøgelser har vist, at god håndhygiejne kan forebygge mere end halvdelen af alle forkølelser.

  • Stofhåndklæder og håndsæbe i fast form er de rene virusbomber på arbejdspladsen. Foreslå, at I skifter til papirhåndklæder og flydende sæbe.

  • Mange (forkølede) mennesker i et lille rum er ren virusudveksling. Luft ud, hold pauser, gå udenfor, når I pudser næse, og vask hænder, når I forlader rummet.

Ved du, hvor længe du må hoste, før du skal søge læge?

  • Lommetørklæder af stof er de rene bakteriebomber. Lad hele familien bruge papirlommetørklæder - og smid dem ud, så snart de er brugt.

  • Nys og host spreder virus rundt i rummet. Lær dine børn at holde sig for munden og vende sig væk, når de hoster og nyser, og fortæl dem, de skal vaske hænder bagefter.

Er du (også) ramt af halsbetændelse? Tjek her, hvordan du bekæmper sygdommen

Sunde ambitioner for 2020? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor vil du helst tilbringe sommerferien?


I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: