Spis dig fra diabetes

Spis mange fibre fra korn, og minimer din risiko for at udvikle type 2-diabetes.

1. maj 2010 af I FORM

Det er konklusionen på et studie af 40.000 kvinder, der blev delt op i to grupper og sat til at spise henholdsvis 8,3 g fibre og 1,5 g fibre om dagen. Den første gruppe nedsatte deres risiko for diabetes med 59 pct. i forhold til den gruppe, der kun spiste få fibre.

Forskerne siger, at kornprodukter med lavt fiberindhold, fx hvidt franskbrød, øger risikoen for diabetes. De får nemlig blodsukkeret til at stige og øger kroppens behov for insulin og kan efterfølgende føre til type 2-diabetes.

Du har brug for 25-35 gram fibre om dagen

Fibre pr. 100 gram:
Hvedeklid 40,2 g
Havregryn 10,1 g
Rugbrød 8 g
Rugkerner 14,8 g
Kellogg's All-Bran Plus 29 g
Nutana Fiber Müsli 15 g

Kilde: Archives of Internal Medicine

Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler