Kvinde drikker vand, faste styrker immunforsvaret
Hvis du kan faste i 3 dage,

kan du styrke immunforsvaret og vinke farvel til forkølelse og influenza.

© wichmann+bendtsen

3-dageskur: Boost dit immunforsvar med faste

Når du faster, bruger din krop de ressourcer, den allerede har, blandt andet en række passive hvide blodlegemer. Disse genopbygges til fuld styrke, hvilket gør underværker for dit immunforsvar – især efter fasten. Effekten er så udtalt, at man nu tester faste til at gen­opbygge kræftpatienters immunforsvar.

19. oktober 2018 af Martin Kreutzer

3 dages faste styrker dit immunforsvar

Hvad vil det sige at faste?

3 dage, hvor du ikke må spise men kun drikke vand, te og kaffe.

Fordele ved at faste:

 • Du styrker dit immunforsvar maksimalt.
 • Spillereglerne er rent kost­­­mæssigt særdeles enkle.
 • Du taber dig (dette er selvfølgelig kun et plus, hvis du har behov for det).

Ulemper ved at faste:

 • Det er både fysisk og psykisk hårdt.
 • Du går glip af pauserne og de sociale aspekter af at spise sammen med andre.
 • Dit energiniveau kan godt føles lidt lavt, så drop hård træning disse dage.

Er tre dages fastning lidt for drastisk for dig, så prøv en af vores mildere kure.

Sådan faster du i 3 dage

Dag 1

Morgen

Drik et krus te. Det giver dig både væske og antioxidanter, der styrker immunforsvaret. Jo længere teen får lov til at trække, jo mere kraftfuld bliver den. Vælg gerne grøn te, der bugner af antioxidanter.

Formiddag

Snup et glas vand, og sørg generelt for at holde dig hydreret hen over dagen. Vi får normalt ¾-1 liter væske fra vores mad. Det skal lægges oven i det daglige væskebehov på ca. 1,5 liter. Stræb derfor efter at drikke 2,5 liter kaloriefri væske på alle dine fastedage.

Frokost

Gå en tur i frokostpausen i stedet for at sidde og se på, at kollegerne guffer løs. Hold intensiteten nede. Især her på førstedagen kan dit blodsukker være udfordret, så hård træning kan gøre dig utilpas.

Eftermiddag

Snup en lille pause, og få dig noget at drikke. Pas på kaffe, der har en tendens til at hive blodsukkeret ned i kulkælderen.

Aften

Tag et dejlig varmt bad, mens familien spiser aftensmad.

Sen aften

Gå tidligt i seng. Dels er dine batterier sikkert flade, dels er lækkersulten ofte i top om aftenen. 

Dag 2

Morgen

Start dagen med en lille gåtur. Det sætter gang i kroppen og får tankerne væk fra den morgenmad, som du ikke skal have.

Formiddag

Din krop bør allerede have vænnet sig lidt til fasten, så er humøret til det, kan du prøve at snuppe en kop kaffe (sort!) og mærke efter, hvordan kroppen reagerer. Husk også i dag at være flittig til at drikke generelt.

Frokost

Lav noget rart, mens kollegerne går til frokost. Ordn dine negle, eller køb en ny bluse, en bog eller en koncertbillet på nettet.

Eftermiddag

Yoga giver ro i kroppen. Så hvis du har mulighed for det, ville en times yoga være et dejligt fyr­aftensritual, hvor du vender blikket indad og finder roen i dig selv.

Aften

Et stort krus vand kan fylde mavesækken og dermed fjerne noget af den sult, som er knyttet til en tom mavesæk. Mærker du et hul i maven, kan du derfor opnå lindring ved at drikke en halv liter vand.

Sen aften

Trangen til sødt kan være uudholdelig. Oplever du dette, så nyd et krus lakridste, som med sin søde smag forkæler dine smagsløg. Når du går i seng, så glæd dig over, at en god nattesøvn er guf for dit immunforsvar.

Trives du med at faste en gang i mellem, og vil du gerne ned i vægt? Så prøv 5:2 kuren, hvor du faster to dage i uge og spiser helt almindeligt de andre dage.

Dag 3

Morgen

Så er det sidste fastedag! Bliv liggende i sengen et par minutter, og genkald dig motiverne for at faste. Med genetableret fokus og viljestyrke bliver det en smal sag at komme gennem det sidste døgn.

Formiddag

Du fortjener en belønning! Hvad med at booke en times massage eller tage en veninde med i spabad efter fyraften?

Frokost

Maden kommer nemt til at fylde meget i din bevidsthed. I stedet for at fortrænge tankerne kan du begynde at udarbejde kostplanen for de næste dage.

Eftermiddag

Drik et krus te i en rolig stund. Det giver firedobbelt bonus, fordi du både får væske, styrkende antioxidanter, en god smagsoplevelse og et pusterum. Selv om du ikke spiser, er det vigtigt at holde de pauser, som måltiderne normalt giver dig.

Aften

Køb ind til en lækker og sund morgenmad til i morgen, så du ernæringsmæssigt kan starte i overhalingsbanen.

Sen aften

Gå tidligt i seng. Når du ligger i sengen, kan du glæde dig over, at fasten nu er ovre, at du har givet dit immunforsvar et ordentligt løft – og at du må få morgenmad i morgen!

I FORM anbefaler:

Boost din sundhed med et aktivitetsur

Vil du gerne være sundere og have mere energi i 2019? Så er et aktivitetsur vejen frem. Se her, hvorfor et aktivitetsur med skridttæller og søvnmåler kan blive en af de bedste investeringer, du nogensinde har foretaget i din egen sundhed.

Et aktivitetsur som dette fra Active Fit kan virkelig booste din sundhed – bl.a. fordi du bliver top-motiveret til at bevæge dig mere og gøre noget ved din søvn.

Undersøgelser viser, at en skridttæller virker næsten magisk motiverende. I amerikanske forsøg har alene det at bruge en skridttæller fået folk til at gå omkring 1,5 km mere hver dag! Med den gavnlige side-effekt at både deres blodtryk og vægt faldt markant.

Få aktivitetsur med skridttæller og søvnanalyse til rabat-pris!

Lige nu kan du få et aktivitetsur, der både tæller skidt og måler din søvn og puls, til favorit-pris sammen med dit nye I FORM-abonnement. Aktivitetsuret Active Fit Tracker kan alt det, du har brug for, hvis du vil være sundere og mere aktiv i 2019:
 • Skridttæller – tæller alle dine skridt – hele dagen.
 • Søvnmåler – fører dagbog over, hvor meget du får sovet og tæller timer med dyb og let søvn.
 • Pulsmåler – tjekker og husker din puls døgnet rundt.
 • Kalorietæller – regner løbende ud, hvor meget dine aktiviteter har forbrændt.
 • Notifikationer – uret vibrerer diskret, når du får et opkald, SMS eller notifikation på din mobil.
 • Inaktivitetsalarm – uret kan indstilles til at vibrere, når du har siddet stille for længe.
 • Almindeligt ur – med alarmfunktion, i enkelt og feminint design og behageligt at have på.
 • Nem app – få overblik i app'en, som giver dig oversigt over dine aktiviteter, søvn og puls – dag for dag, uge for uge og måned for måned.

Active Fit Trackeren har en værdi af 700 kr. Men du kan få den til stærkt nedsat pris sammen med hele 4 numre af Danmarks bedste sundhedsmagasin, I FORM, for kun 149 kr. + 49,50 i porto og ekspedition. Du sparer 861 kroner!

SE TILBUD: Active Fit Tracker + 4 numre af I FORM for kun 149 kr. + 49,50 i porto.

VIDEO: Se din nye Active Fit Tracker i funktion:

Active Fit Tracker holder styr på både din aktivitet og din søvn. Synkroniser den nemt via bluetooth med den medfølgende mobil-app. Så har du hurtigt overblik og en komplet dagbog over din sundhed.

Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler