Fire veninder drikker drinks og vin i byen

Denne vin giver dig de VÆRSTE tømmermænd

Vil du også gerne styre uden om tømmermænd? Så skal du måske undgå denne form for vin.

28. august 2016 af Anja Bruneskjold

Det er altså ikke en skrøne. Nej, der ER faktisk forskel på, hvilken grad af tømmermænd, der rammer dig efter en festlig aften med rigelige mængder alkohol. Og særligt, hvis der har været forskellige former for vin på bordet i løbet af aftenen.

Ny forskning vidner i hvert fald om, at det ikke er helt ligegyldigt, hvilken type vin, du smider indenbords, hvis du gerne vil undgå tømmermænd den efterfølgende dag. Det er stoffer som methanol og congener, der er med til at give dig kvalme og hovedpine. Men i rødvin er mængden af congener væsentlig større – jo flere congener, jo mørkere farve er vinen nemlig.

SÅ! Jo mørkere vin, jo flere tømmermænd. Congener er nemlig en art giftig biprodukt, der dannes når gæringsprocessen er i gang. Og det er altså dem, der er med til at bestemme graden af dine tømmermænd.

Lys alkohol er generelt bedst

Du er måske allerede klar over, at lys spiritus er væsentligt bedre end mørk, hvis du vil minimere risikoen for hovedpine og mavesmerter efter en aften i byen.

Hovedreglen er altså, at ligegyldigt hvilken form for alkohol, du hælder indenbords, er det helt klart den lyse af slagsen, du bør gå efter.

Derudover er der naturligvis tusindvis af andre faktorer, der spiller ind, når du får tømmermænd. Det spiller fx en væsentlig rolle, hvor mange genstande, du har drukket, hvor hurtigt, du har drukket dem, hvor hurtig du er til at forbrænde dem og hvor meget vand, du har husket at drikke.

Sunde ambitioner for 2020? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: