Din internetbrowser er desværre uddateret. Denne side understøtter beklageligvis ikke forældede browserversioner.
Sådan opdaterer du din browserLæge Jerk W. Langers anbefaling: 3
Stadig mere forskning peger på, at mange fuldkornsprodukter i kosten nedsætter faren for type 2-diabetes. Det har flere forklaringer. For det første får man lettere ved at tabe sig, fordi fuldkornene giver en længerevarende og mere stabil mæthed.
Da overvægt er en af de vigtigste risikofaktorer for diabetes, har fuldkorn naturligvis en vigtig mission her. En kost med mange fuldkorn gør det desuden lettere at regulere blodsukker- og insulinniveau. En del af fuldkornenes positive virkning kan tilskrives de mange kostfibre, der holder på kulhydraterne, så de optages langsommere i blodet.
Fordelen er, at blodsukkeret så ikke tordner i vejret, så snart man har spist. Fibrene forbedrer også funktionen af tyktarmens vigtige bakterier, som de er næring for, hvilket betegnes præbiotika. Også det høje indhold af mineralet magnesium i fuldkornsprodukter er med til at sænke diabetesrisikoen.
Få de bedste tips til din træning, de lækreste opskrifter og den nyeste viden om sundhed.
LIGE NU: Lækker konfekt-samlig til dig! Tilmeld dig I FORMs nyhedsbrev og få hæfte med lækre opskrifter fyldt med sunde råvarer.
Ja tak, jeg vil gerne modtage I FORMs nyhedsbrev med spændende
artikler samt markedsføring om I FORM via e-mail.
Du kan til enhver tid afmelde dig igen. Læs mere