Kvinde holder sig for munden med ene hånd
© iStock

5 kropslugte, du IKKE må ignorere

Der kan være mange grunde til, din kropslugt er lidt anderledes, end den plejer. Se bare her!

16. februar 2017 af Anja Bruneskjold

Det kan godt være, du lugter lidt mere af sved, end du plejer. Det kan også godt være, din ånde lugter langt væk af hvidløg. Men så er der som regel også en naturlig forklaring. Disse kropslugte bør du ikke ignorere. De kan nemlig fortælle en hel del om din sundhed.

1. Dine fødder lugter

Det er altså ikke nødvendigvis fordi, dine løbesko trænger til en omgang i vaskemaskinen. Har du fx overvejet, om du har svamp eller en anden fodinfektion? Det vil være en god idé at gå til lægen, så du kan få bugt med problemet.

2. Din afføring lugter

Det er langt fra sikkert, at det der dét, der er problemet. Men laktoseintolerans kan faktisk få din afføring til at lugte forfærdeligt. Læg mærke til, om du også er mere oppustet, end du plejer. Måske er der noget om snakken. Også her er et lægebesøg det hele værd.

3. Din urin lugter mærkeligt

Ofte kan den lugte lidt “stærkt” - næsten kemisk. Lugten kan skyldes, at kanalen ned til blæren er kortere, end hos andre. Din læge kan heldigvis hjælpe dig med problemet.

4. Dårlig ånde

Hvis din morgenånde ikke forsvinder, når du spiser eller børster tænder, kan du godt være uheldig at lide af søvnløshed. Hele natten bliver din mund nemlig ekstratør, og der dannes virkelig mange bakterier. Ring til lægen med det samme!

5. Frugt-agtig ånde

Denne form for ånde kan desværre være tegn på diabetes. Lugten opstår fordi, kroppen løber tør for insulin. Folk med type-1-diabetes vil opleve denne form for ånde mere end dem med type-2-diabetes.

Sunde ambitioner for 2020? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvilket sundt råd har du sværest ved at følge?


I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: