Læs også

Eventyrferie

Ferie med fred og indre ro

Fred og indre ro - ferien fås i et hav af afskygninger.

1. marts 2013 af I FORM-redaktionen

Fra ægte katolsk askese i en munkecelle på et sydeuropæisk kloster over ophold hos latinamerikanske shamaner, pilgrimsvandringer og kanoture i den svenske ødemark til ganske almindelige charterferier.

Også i hverdagen er det blevet “sejt” at slukke for mail og mobil, være dyb og geare helt ned indimellem. Og det bliver endnu sejere, lover fremtidsforskerne.

Allerede nu fylder fred og ro-koncepter 30 pct. i programmet hos TUI-gruppen, der omfatter svenske Fritidsresor, finske Finnmatkat og dansk-norske Star Tour.

Ferieeksempler

Klosterophold, spirituelle rejser, yogakurser, silent retreats og ødemarksture.

Formål med ferien

At lade mentalt op, lære at blive mere nærværende og opleve tankevækkende kontraster til en ellers stresset og hektisk hverdag.

Udbytte

Ideen med denne form for ferie er at få hverdagen lidt på afstand – få tid og ro til at tage bestik af sit liv og gøre status: “Hvor er jeg på vej hen, og er det egentlig det, jeg vil?” Du skal helt ned på jorden og se dig selv udefra for at komme i denne her højere kontakt med dig selv.

Skal du træffe en stor beslutning, gør du det klart bedst i forbindelse med en helhjertet pause. Bliver du sygemeldt med stress, kan du opnå noget af den samme effekt, men det er jo alt andet lige mere tilfredsstillende selv at planlægge, hvornår stikket skal trækkes ud. Som tibetanerne siger: “Hvis du ikke ændrer retning, ender du dér, hvor du er på vej hen!”

Ferieform for dig? Så tjek

Læs fx om klosterophold på Mallorca på www.mallorca-info.dk, om pilgrimsvandringer på www.pilgrimmen.dk, om yogaretreats på www.yogaholidays.net og om silent retreats på fx www.boheimann.com.

Sunde ambitioner for 2020? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvilket sundt råd har du sværest ved at følge?


I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: