After holiday blues

Problem: Det er et antiklimaks at komme hjem. Dit hjem er dødssygt. Kontoret flyder over i ubesvaret post. Vejret er dårligt. Og så er du tilmed blevet dummere og federe.

16. marts 2009 af I FORM

Løsning:

VIGTIGST! Du må aldrig komme hjem, aftenen inden du skal på
arbejde. En ferie ødelægger al rutine og rutine er det, der hjælper dig gennem en hård hverdag. Inden ferien er rutine negativt. Efter ferien kan du ikke klare dig uden.

Du skal desuden have tid til at fylde køleskabet, vaske tøj og sende de postkort, du skrev på rejsen, men aldrig fik sendt. Dertil skal du have banket din søvnrytme på plads. 14 dages party får dit indre ur til at gå forkert. Det kan kun vendes ved, at du i et par dage står op på samme (tidlige) tidspunkt, som når du skal på arbejde. Og går i seng, når du er træt.

Efter 14 dages ferie er du blevet dummere, end før du tog af sted. Undersøgelser viser, at din hjerne, præcis som din krop, skal motioneres for at holde sig i form. Det betyder, at hvis dit job kræver en vis abstrakt eller kreativ tankegang, så vil du efter 14 dages nedsmeltning i Sydens sol stille og roligt blive dummere.

Når du kommer tilbage til jobbet, oplever du, at du slet ikke har fået det overskud og overblik ud af din ferie, som du forventede. Nedtur. Men det kræver ikke så meget at tackle dette problem.

Du skal blot efter første uge af din ferie bruge en halv time hver anden dag på at tænke abstrakt og kreativt på samme plan som derhjemme, så undgår du at blive dummere.

Hvis du har gjort alt for at tackle overgangen fra ferie
til job og alligevel ikke kan finde motivationen, så overvej, om det er det rigtige job, du har fundet. Det behøver jo ikke at være ferien, der er noget galt med.

Sunde ambitioner for 2020? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: