Annonce

7 tips til kulturelle oplevelser i Singapore

Skal vinterens rejse gå til solbeskinnede Singapore? Singapore er smækfyldt med kulturelle oplevelser af enhver kaliber. Vi har samlet vores bedste bud på, hvad I skal se

I har gode sager i vente, hvis I tæller ned til en tur til Singapore. Østaten er et slaraffenland af gode oplevelser lige fra gastronomien til den frodige natur – for slet ikke at tale om den brede pallette af kulturliv, der findes mellem charmerende, autentiske huse, kulturelle bygninger og de knejsende skyskrabere. Faktisk er der så mange interessante kulturelle oplevelser, at det kan være svært at vide, hvor man skal starte. – En god start er selvfølgelig at booke flyet. Selvom der er omtrent 10.000 kilometer til Singapore, kan I flyve direkte fra København til østaten på bare 12 fuldt ud komfortable timer med Singapore Airlines. Ombord er asiatisk service, -gæstfrihed og -kultur i højsæde, og man kan være sikker på, både ferien og de kulturelle oplevelser starter, så snart I boarder med mulighed for at lytte til de nyeste asiatiske hits og mæske sig i de veltilberedte traditionelle retter. Herfra er det bare at tage oplevelserne fra en ende af:

1. Smag på kulturen for religiøst frisind

I Singapore lever mange etniciteter, kulturer og religioner i fin symfoni, og østaten faktisk betragtes som et af de mest religiøst mangfoldige og frisindede lande i verden. Det finder man kulturarkitektoniske beviser på, når man slentrer en tur nedad Waterloo Street. Her ligger moskeen, synagogen, det buddhistiske tempel og kirken side om side, smukt og fredeligt. De religiøse bygninger er selvstændigt enormt flotte, men side om side er de en helt særlig oplevelse at få med.

2. Se singaporeansk kunst

Oplev Singapores nyeste knopskud indenfor kunstmuseer og besøg National Gallery Singapore. Her er alt, hvad hjertet kan begære at singaporeansk- og sydøst asiatisk moderne kunst. Museet huset mere end 8000 stykker kunst fra Singapores nationale samling, og har til mission at sørge for at besøgende ikke bare bjergtages af æstetikken, men også får en fornemmelse af den rige historie og arv, kunsten repræsenterer. Foruden kunsten er museet desuden i sig selv en seværdig bygning med smukke arkitektoniske detaljer og et forrygende lysindfald. Sætter I pris på moderne kunst og æstetik, så er et besøg her et must.

3. Gå på pastelfarvet byvandring

I bydelen Joo Chiat/Katong kan man opleve den særegne og farverige peranakanske kultur. Facaderne er i regnbuefarvede i pasteller og prydet med træindfattede vinduer, og inde i de farvestrålende bygninger finder man en bred vifte af fortidens handelshuse og specialiteter, gode restauranter og små, fine butikker med farvestrålende sko og tekstiler og godt håndværk, der emmer af den lokale kulturhybrid mellem kinesisk og malaysisk.

4. Føl farverige Little India

Little India

Singapore er ét stort, farverigt sammenkog af kulturer og etniciteter, og et af de absolut mest farverige indslag er bydelen Little India. Midt mellem rigt dekorerede templer, farverige butiksfacader med ligeså farveholdigt indhold og kunstnere lever den farvestrålende singaporeansk-indiske kultur, som den blev indført af de indiske arbejdere tilbage i 1700-tallet. Little India byder på lidt af det hele på en helt særlig måde.

5. Oplev Chinatown

Singapore bygger i store dele på de oprindelige kinesiske migranter, så hvis I skal få syn for et originalt og samtidig moderne stykke af den singaporeanske kultur, må I ikke undlade at besøge Chinatown. I bydelen kan man både få opleve, hvordan de første kinesiske migranter levede og få en forståelse af den singaporeanske kultur på Chinatown Heritage Centre. Man kan også spise frokost og få en tår at drikke på de mest hippe Chinat

6. Kig op: Se bjergtagende arkitektur og kulturikoner

I behøver selvfølgelig hverken gå på museum eller teater for at opleve Singapores kulturskatte. Prøv bare at kig op, når I traver storbyen tynd. En del af skyskraberne er eksempelvis tegnet og udfærdiget med Feng Shui for øje. Det gælder fx Singapore Flyer og Marina Bay Sands. Og spotter I den ikoniske løve-fisk rundt om i østaten, så er det ikke bare en flot skulptur, I kigger på, men Singapores egen mytologiske figur, Merlion.

7. Lær singaporeansk håndværk og lav din egen souvenir

Var det noget med en autentisk, håndlavet souvenir lavet af jer selv efter kyndig vejledning af nogle af Singapores dygtige lokale kunstnere og håndværkere? Det bliver ikke bare en genial souvenir, men giver jer samtidig anledning til at tage et meget større og bedre stykke af Singapore med hjem i kufferten – lokalkulturel kunstnerisk kunnen. Prøv fx at lave perfekt afrundede og smukke træskeer hos Everyday Canoe Træudskæring eller lær at male med vandfarver i singaporeansk stil hos Papermarket. Som bonus støtter I samtidig Singapores kunst med jeres deltagelse.

Flyv til Singapore og oplev selv

Har du fået Singapore-rejsefeber? Det forstås! Men vidste du, at du kan komme dertil både nemt og i særdeleshed bekvemt med Singapore Airlines? Hver afgang er tilrettelagt, så I har mulighed for mest mulig søvn under flyveturen, så I kan vågne op og være klar til at starte jeres Singaporeanske eventyr. Er I vågne under rejsen, er servicen ombord helt i top, og I kan forvente imødekommenhed og opvartning,rig underholdning og lækker mad fra takeoff til landing. Flyselskabet er faktisk hædret med adskillige priser for blandt andet bedste passageroplevelse, bedste kabinepersonale, bedste flyselskab lige fra første klasse til økonomiklasse ligesom Singapore Airlines er hædret som årets flyselskab 2018. Singapore Airlines flyver direkte til Singapore fra København og med kort mellemlanding fra Oslo og Stockholm.

Book din rejse til Singapore på Singaporeair.com

Kilder: Visitsingapore.com, Singaporeair.com

Nu er det blevet lettere at leve sundt!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. Derfor har vi lavet et nyt online univers, hvor du får viden og værktøjer, der motiverer til at leve sundt året rundt. Som abonnent får du adgang til både site og app:
Læs mere om det nye I FORM

  • Videotræninger mellem 10 og 30 min.
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan hver uge
  • Gem favoritindhold – og find det let igen

Lige nu: Prøv 30 dage gratis


Newsletter background